Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από το Στρος Καν στη Γαλλίδα συγγραφέα

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 19:07
UPD:05/07/2011 01:03

A- A A+

Την πρόθεσή της να μηνύσει τον Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού γνωστοποίησε η Γαλλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, Τριστάν Μπανόν, λίγες ημέρες μετά την απόφαση δικαστηρίου του Μανχάταν να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ενάμιση μήνα αφότου τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος καμαριέρας.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ θα απαντήσει, όπως έγινε γνωστό, με μήνυση.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του σε ανακοίνωσή τους, ο κ. Στρος Καν «ενημερώθηκε για την πρόθεση της κ. Τριστάν Μπανόν να καταθέσει μήνυση εναντίον του», όμως τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται είναι «αποκυήματα φαντασίας».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Γαλλίδας δήλωσε στο Reuters ότι η Τριστάν Μπανόν θα υποβάλει αύριο μήνυση για απόπειρα βιασμού από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο Νταβίντ Κουμπί ανέφερε ότι η μήνυση θα αφορά ένα περιστατικό που συνέβη όταν η Μπανόν πήγε να πάρει συνέντευξη από τον Στρος Καν σε διαμέρισμα στο Παρίσι. Η Μπανόν ήταν τότε 22 ετών και έχει ήδη συζητήσει δημόσια το περιστατικό αυτό.

Στο θέμα παρενέβη ο Κένεθ Τόμσον, δικηγόρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν, η οποία κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού. Δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υποστηρίζει τη Γαλλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή