Απορρίπτει τα περί συνωμοσίας στην υπόθεση Στρος-Καν ο υπεύθυνος ασφάλειας του ομίλου Accor

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2011 22:04
A- A A+

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί συνωμοσίας στην υπόθεση Στρος-Καν ο υπεύθυνος για τα θέματα ασφάλειας στον ξενοδοχειακό όμιλο Accor, ο οποίος τη νύκτα της 14 προς 15 Μαΐου ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ συνελήφθη τη Νέα Υόρκη.

«Οσον αφορά ότι εμείς, από το Παρίσι, επηρεάσαμε την αστυνομία Νέας Υόρκης (να συλλάβει τον Στρος-Καν), αυτό είναι ένα παραλήρημα», επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Journal du Dimanche ο Ρενέ-Ζορζ Κερί, υπεύθυνος για τα θέματα ασφάλειας του ομίλου, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Sofitel.

Ο κ. Κερί έχει ήδη αποκαλύψει ότι τις πρώτες ώρες της 15ης Μαΐου, περίπου ένα τρίωρο αφότου ο DSK ήταν κρατούμενος στη Νέα Υόρκη, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ange Mancini, τον συντονιστή των υπηρεσιών πληροφοριών στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, ενημερώνοντας πρώτος για τη σύλληψη του Στρος-Καν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Μαντσινί ενημέρωσε με τη σειρά του τον διευθυντή πολιτικού Γραφείου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κ. Κριστιάν Φρεμόν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν (έχει δηλώσει ότι πληροφορήθηκε για τη σύλληψη Στρος-Καν τηλεφωνικώς, από το προεδρικό μέγαρο) την Τρίτη πέρασε στην επίθεση κατά του στενού περιβάλλοντον του Στρος-Καν.

Ο κ. Γκεάν χαρακτήρισε ως «αναιδείς κατηγορίες», τις επικρίσεις από το στενό περιβάλλον του Στρος-Καν, σύμφωνα με το οποίο «εκδηλώθηκε μια κυβερνητική εγκληματική απόπειρα σε βάρος του Στρος-Καν», του έως τότε πρωτοπόρου στις δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του '12 στη Γαλλία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή