«Ύποπτη» και «αδιέξοδη» η αφγανική παγίδα, σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 11:57
A- A A+

Ο θάνατος των πέντε Γάλλων στρατιωτών στην επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χτες στο Αφγανιστάν αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της «ύποπτης» και «αδιέξοδης» παγίδας, στην οποία έχουν εμπλακεί οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα, σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο.

Σε δημοσίευμά της η Liberation, αναφέρει πως «η επέμβαση της Δύσης στο Αφγανιστάν απέτυχε και η Δύση που πίστευε ότι φέρνει τον πολιτισμό και τη δημοκρατία σε αυτή τη φτωχή και σπαρασσόμενη χώρα πρέπει να αντλήσει συμπεράσματα από αυτό».

Η γαλλική εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης ότι 69 Γάλλοι στρατιώτες πλήρωσαν με τη ζωή τους «αυτή την αμφίρροπη και αδιέξοδη μάχη».

Η Dernieres Nouvelles της Αλσατίας υπογραμμίζει ότι ο εκ νέου μαρασμός του Αφγανιστάν μαρτυρείται από το νέο δράμα του γαλλικού στρατού και ότι πρόκειται για «ένα τέλμα στο οποίο βουλιάζουν εδώ και δέκα χρόνια οι στρατιώτες της ISAF και κυρίως ο αμερικανικός στρατός».

Η Figaro σημειώνει «η επίθεση της Τετάρτης ηχεί επώδυνα στ' αυτιά μας, σαν ένας πένθιμος αντίλαλος του ταξιδιού που μόλις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Αφγανιστάν, όπου ο Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε την αποδέσμευση των στρατευμάτων από το 2012.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή