Με Οντένσε ο Παναθηναϊκός

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 13:18
UPD:02/08/2011 12:19

Βατή είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς στον δρόμο των «πρασίνων» η κληρωτίδα έστειλε τη δευτεραθλήτρια Δανίας Οντένσε.

A- A A+

Βατή είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς στον δρόμο των «πρασίνων» η κληρωτίδα έστειλε τη δευτεραθλήτρια Δανίας Οντένσε.

Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων θα διεξαχθεί είτε στις 26 είτε στις 27 Ιουλίου στην Δανία και ο επαναληπτικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 2 ή 3 Αυγούστου.

Οι «πράσινοι», αν και «κινδύνεψαν» στην εξέλιξη της κλήρωσης, απέφυγαν στο τέλος τις Ρούμπιν Καζάν και Τραμπζονσπόρ. Συνολικά, μάλιστα, στάθηκαν τυχεροί αφού οι δυο προαναφερθέντες σύλλογοι έπεσαν πάνω Μπενφίκα και Ντιναμό Κιέβου. Και αν Πορτογάλοι και Ουκρανοί δεν καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια των αντιπάλων τους, το καλό θα είναι διπλό για το «τριφύλλι», αφού στην κλήρωση για τα play off θα μπει στους ισχυρούς.

Το προφίλ της Οντένσε

Η δευτεραθλήτρια Δανίας θυμίζει σε στυλ την περσινή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους ομίλους τη διοργάνωσης Κοπεγχάγη. Εν αντιθέσει με την πρωταθλήτρια της χώρας, το παιχνίδι της είναι πιο κοντρολαρισμένο και λιγότερο επιθετικό. Παρόλα αυτά, και εκείνη βασίζεται στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών της και λιγότερο στην τεχνική τους κατάρτιση.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Χένρικ Κλάουσεν. Η ποδοσφαιρική του καριέρα σταμάτησε μόλις στα 19 του, το 1990, λόγω ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού, όμως δεν εγκατέλειψε ποτέ το άθλημα. Συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Οντένσε από το ρόλο του προπονητή των ακαδημιών και το 2010 ανέλαβε την πρώτη ομάδα.

Αστέρι της Οντένσε είναι ο 27χρονος Νιγηριανός επιθετικός Πίτερ Ουτάκα, ο οποίος σε 92 εμφανίσεις με το σύλλογο έχει πετύχει 44 τέρματα. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις, όμως, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων και ενδέχεται να έχει πωληθεί πριν τα παιχνίδια με το «τριφύλλι».

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια του τρίτου προκριματικού:

Α' Γκρουπ Πρωταθλητών

Μόγκρεν ή Λίτεξ - Σκόντο ή Βίσλα

Μακάμπι Χάιφα ή Μπόρατς - Μάριμπορ ή Ντούντελαντζ

Ελσίνκι ή Μπανγκόρ - Ζάγκρεμπ ή Νέφτσι

Σκεντερμπέου ή ΑΠΟΕΛ - Μπρατισλάβα ή Κοστάν

Κοπεγχάγη - Σάμροκ ή Φλόρα Ταλίν

Β' Γκρουπ Πρωταθλητών

Γκενκ - Παρτιζάν ή Σκέντια

Ρόζενμποργκ ή Μπρέινταμπ - Πιούνικ η Πλεζν

Ζεσταφόνι ή Ντάτσια - Στουρμ ή Βιντεότον

Βαλέτα ή Εκράνας - Λίνφιλντ ή ΜΠΑΤΕ

Ρέιντζερς - Μάλμε ή Τόρσβαν

Γ' Γκρουπ

Σταντάρ - Ζυρίχη

Τβέντε - Βασλούι

Μπενφίκα - Τραμπζονσπόρ

Οντένσε - Παναθηναϊκός

Ντιναμό Κιέβου - Ρουμπίν Καζάν

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις