Ευ. Βενιζέλος: Ουσιαστική η συνάντηση με τη Χ. Κλίντον

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 17:48
UPD:20:12
VIMEO.COM/EVENIZELOS

A- A A+

Πολύ ουσιαστική και φιλική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τη Χίλαρι Κλίντον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι στη διάρκειά της επιδιώχθηκαν κοινοί στόχοι.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι «η αμερικανική υποστήριξη είναι πάρα πολύ σημαντική», τόσο γιατί στο ΔΝΤ ο ρόλος των ΗΠΑ είναι καθοριστικός, όσο και για τις διμερείς επαφές τους με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

«Αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά ότι, εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα, εφόσον η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στη συλλογή των δημοσίων εσόδων και στην εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, το διεθνές περιβάλλον θα αλλάξει», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Σημειώνουν δε και το παραμικρό επίτευγμα, το παραμικρό θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή».

«Είναι σημαντικό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «αυτό το αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά η αμερικανική πλευρά και είναι έτοιμη να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και προς την κατεύθυνση των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή