Πολιτική
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 17:48

Ευ. Βενιζέλος: Ουσιαστική η συνάντηση με τη Χ. Κλίντον

Πολύ ουσιαστική και φιλική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τη Χίλαρι Κλίντον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι στη διάρκειά της επιδιώχθηκαν κοινοί στόχοι. «Η αμερικανική υποστήριξη είναι πάρα πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

Πολύ ουσιαστική και φιλική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τη Χίλαρι Κλίντον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι στη διάρκειά της επιδιώχθηκαν κοινοί στόχοι.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι «η αμερικανική υποστήριξη είναι πάρα πολύ σημαντική», τόσο γιατί στο ΔΝΤ ο ρόλος των ΗΠΑ είναι καθοριστικός, όσο και για τις διμερείς επαφές τους με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

«Αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά ότι, εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα, εφόσον η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στη συλλογή των δημοσίων εσόδων και στην εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, το διεθνές περιβάλλον θα αλλάξει», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Σημειώνουν δε και το παραμικρό επίτευγμα, το παραμικρό θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή».

«Είναι σημαντικό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «αυτό το αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά η αμερικανική πλευρά και είναι έτοιμη να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και προς την κατεύθυνση των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας».