ΚΚΕ: Εξόντωση των ιδιοκτητών ταξί

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 09:33
A- A A+

«Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς», παρατηρεί το ΚΚΕ σχετικά με το πλήρες άνοιγμα του κλάδου των ταξί.

«Το αποτέλεσμα θα είναι να μετατραπεί σταδιακά το ταξί σε είδος πολυτελείας για το λαό, ενώ οι μισθωτοί οδηγοί που θα εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούν σε καθεστώς γαλέρας», συμπληρώνει.

Οπως υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι θα φτηνύνουν οι υπηρεσίες και ότι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, είναι ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά».

«Η μονοπώληση κλάδων της οικονομίας δεν είναι σίγουρο ότι ρίχνει τις τιμές, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι χειροτερεύει τους όρους εργασίας και μειώνει τη συνολική απασχόληση», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ καλεί ακόμης τους εργαζομένους στο ταξί και τους μικρούς ιδιοκτήτες «να εμποδίσουν την καταστροφική γι’ αυτούς πολιτική της κυβέρνησης, να μην εγκλωβιστούν στα προπαγανδιστικά τερτίπια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

«Δεν υπάρχει καλή και κακή «απελευθέρωση», υπάρχει ο οδοστρωτήρας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων που ισοπεδώνει τα εργατικά δικαιώματα και συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή