Συνάντηση ιδιοκτητών ταξί - Γ. Ραγκούση

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 08:08
UPD:25/07/2011 21:42

Σε πλήρη ρήξη με την κυβέρνηση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

A- A A+

Σε εξέλιξη στο υπουργείο Υποδομών είναι συνάντηση εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, ενώ την ίδια στιγμή έξω από το κτήριο πλήθος απεργών πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ανοίγματος του επαγγέλματος.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες έχουν αποκλείσει την είσοδο, προκειμένου να αποτραπεί πιθανή «εισβολή» των συγκεντρωμένων στο υπουργείο.

Οι αυτοκινητιστές εμφανίζονται ανυποχώρητοι, καθώς χθες ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν την απεργία τους επ' αόριστον, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ζητώντας ταυτόχρονα συγνώμη από το επιβατικό κοινό που δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες.

«Ο κ. Ραγκούσης έχει ξεπεράσει όλα τα όρια αντοχής», ανέφερε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης με το Γ. Ραγκούση και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ, τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν σήμερα και οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κρήτη, με αυτούς στο Ηράκλειο να έχουν αποκλείσει και πάλι το αεροδρόμιο «Νίκος Καταντάκης».

Στα Χανιά οι αυτοκινητιστές προχώρησαν το πρωί σε μηχανοκίνητη πορεία και αντιπροσωπεία τους είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο Μανώλη Σκυλάκη. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

Πάτρα: Ανοιγμα διοδίων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Περίπου 300 ιδιοκτήτες έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, όπου επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Φουντώνει η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Εν τω μεταξύ, φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα περί «"γαλάζιας" υποκίνησης της απεργίας», με την πρώτη να επιμένει στις καταγγελίες της και με αφορμή την παρουσία του στελέχους της ΝΔ Γ. Μανώλη σε χθεσινή συγκέντρωση του ΣΑΤΑ.

Επιπλέον, παρέχει πλήρη στήριξη στις κινήσεις του Γ. Ραγκούση, με τη Νέα Δημοκρατία να χαρακτηρίζει τον υπουργό Υποδομών «αρχιτέκτονα του χάους» και τον Πρωθυπουργό «απλό παρατηρητή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή