Συνάντηση με Γ. Παπανδρέου ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 17:09

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί για «να αρθούν οι παρεξηγήσεις», όπως είπε ο επικεφαλής τους Θύμιος Λυμπερόπουλος, τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος χαρακτήρισε «βαρύ πολιτικό ατόπημα» τη μη τήρηση όσων είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου.

A- A A+

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί για «να αρθούν οι παρεξηγήσεις», όπως είπε ο επικεφαλής τους Θύμιος Λυμπερόπουλος, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος χαρακτήρισε «βαρύ πολιτικό ατόπημα» τη μη τήρηση όσων είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου.

Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών, μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, επανέλαβε ότι ο κλάδος διεκδικεί να ισχύσει και στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το καθεστώς έκδοσης αδειών ταξί «με κανόνες, πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα», ενώ χαρακτήρισε αυθόρμητες και όχι κεντρικά προσδιορισμένες τις αντιδράσεις απεργών με τους αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων ή με το άνοιγμα των διοδίων.

Την προσαρμογή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση στα ευρωπαϊκά δεδομένα ζήτησε ακόμη ο Θ. Λυμπερόπουλος, τονίζοντας ότι η αναλογία ταξί ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.

Τέλος, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς από την πλευρά του υπουργείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ανατολίτικο παζάρι και πρέπει να έχει ενιαία φωνή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή