Έκανε το πρώτο βήμα στη Δανία ο Παναθηναϊκός

1-1 με την Οντένσε για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 22:55
UPD:02/08/2011 12:20

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε από την Τετάρτη το βράδυ να πανηγυρίζει μια εύκολη πρόκριση στα play off του Champions League. Κόντρα, όμως, στους άτεχνους Δανούς της Οντένσε έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του στο τέλος και μαζί τη νίκη μέσα από τα χέρια του. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τελικό 1-1 τον καθιστά απόλυτο φαβορί για τη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ, εκτός και αν οι παίκτες του Χένρικ Κλάουσεν μπορέσουν να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αυτό που φοβόντουσαν οι πράσινοι πριν το παιχνίδι, δεν ήταν το ενδεχόμενο η Οντένσε να παρουσιάσει ένα ταλαντούχο σύνολο. Με μια απλή ματιά στα ρόστερ των δυο ομάδων μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, ότι τους δυο συλλόγους χωρίζουν πολλά επίπεδα ταλέντου. Έχοντας, όμως, ήδη ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις τους στο εγχώριο πρωτάθλημα, οι Δανοί είχαν πολλές πιθανότητες να εμφανιστούν πολύ πιο έτοιμοι από το τριφύλλι. Κάτι τέτοιο εν τέλει δεν ίσχυσε, αφού μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο το στυλ παιχνιδιού, που ήθελε να δει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Έστω με μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα -ο Γιόσου Σαριέγκι ήταν επιρεπής στα λάθη κάθε φορά που η μπάλα τον πλησίαζε- και έστω χωρίς τη γνώριμη φιγούρα του Τζιμπρίλ Σισέ στην επίθεση να αποτελεί μια πυρηνική απειλή από μόνη της, οι πράσινοι μπόρεσαν να ελέγξουν το ρυθμό και πολύ έξυπνα να κυνηγήσουν το εκτός έδρας γκολ που ήθελαν. Ο Σεμπάστιαν Λέτο από τα αριστερά και ο Κώστας Κατσουράνης στον άξονα ήταν οι δυο πιο επικίνδυνοι εκφραστές των προσπαθειών του τριφυλλιού, την ώρα που η Οντένσε τα περίμενε όλα από τον αρχισκόρερ της Ουτάκα.

Έτσι, λοιπόν, έμοιαζε απολύτως δίκαιη η εξέλιξη με το γκολ του Λέτο, χάρη στο οποίο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Αργεντινός είχε απειλήσει με τις ενέργειές του από το πρώτο μέρος την εστία των γηπεδούχων, όμως στο 46' δεν θα συγχωρούσε τραγικό λάθος της άμυνας των Δανών και με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βέσελς.

Μετά το 0-1 η λογική ήθελε τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ακόμα περισσότερους χώρους στην άμυνα τον αγχωμένων γηπεδούχων και να φτάνει ίσως και σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Οι πράσινοι είχαν τις ευκαιρίες και θα μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν, αν δεν παρουσίαζαν μια λογική -για την εποχή- χαλαρότητα. Πατώντας πάνω σε αυτή η Οντένσε τα έπαιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε.

Σε ένα πεντάλεπτο πίεσης που άσκησε από το 85' και ύστερα, έκλεισε την ελληνική ομάδα στα καρέ της. Ο Τζόρβας δυο φορές με καίριες επεμβάσεις κράτησε την εστία του, αλλά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Στο 88' ο Ρεγκίνιουσεν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σόρενσεν πέτυχε την ισοφάριση για την ομάδα του, διατηρώντας ζωντανές τις περιορισμένες ελπίδες της για πρόκριση.

Στην εκπνοή του αγώνα ο Κουίνσι είχε τη δυνατότητα να χριστεί ήρωας για το τριφύλλι, όμως στον τετ-α-τετ που τον έβγαλε με τον Βέσελς ο Λέτο με εκπληκτική μπαλιά, σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις:

Οντένσε (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα, Ρεγκίνιουσεν, Φαλκ (85' Χεγκ), Γιόχανσον, Σόρενσεν, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Τζεμπά Τζεμπά), Καντρί

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Μαρίνος, Νίνης (77' Καραγκούνης), Λέτο, Πετρόπουλος (72' Κουίνσι)

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις