Αμεση συνάντηση με Γ. Ραγκούση ζητούν οι αυτοκινητιστές

Μικροένταση στη συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί στην ακτή Ξαβερίου
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 11:27
UPD:11:31

Αμεση συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί που προχώρησαν σήμερα σε νέα κινητοποίηση στην ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά.

A- A A+

Αμεση συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί που προχώρησαν σήμερα σε νέα κινητοποίηση στην ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Από νωρίς το πρωί μεγάλος αριθμός αυτοκινητιστών συγκεντρώθηκε έξω από τους Σταθμούς Κρουαζιερόπλοιων Α (Πύλη Ε11) και Β (Πύλη Ε12) με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των πούλμαν που μεταφέρουν τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια.

Γύρω στις 9.00 υπήρξε ένταση όταν ομάδα εκ των συγκεντρωμένων στην οδό Χατζηκυριακου θέλησε να εμποδίσει την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι. Ανδρες των ΜΑΤ επενέβησαν και τους απώθησαν, χωρίς να δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η κατάσταση έξω από τους Σταθμούς Κρουαζιερόπλοιων ομαλοποιήθηκε και η ένταση που δημιουργήθηκε προς στιγμή δεν πήρε διαστάσεις. Λίγο αργότερα τουριστικά λεωφορεία εξήλθαν του λιμένος μεταφέροντας επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και σταδιακά η διαδικασία μεταφοράς των τουριστών ομαλοποιήθηκε πλήρως.

Ακολούθησε πορεία των αυτοκινητιστών στους δρόμους του Πειραιά. Συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο Ηράκλειο οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν τις οικονομικές υπηρεσίες.

Από αργά χθες το βράδυ oι αυτοκινητιστές έχουν ζητήσει νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση με στόχο την έναρξη «ενός ειλικρινούς διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών». «Μέχρι να συμβεί αυτό και να πάρουμε γραπτές ή επίσημες δεσμεύσεις με το περίγραμμα του διαλόγου και το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί, η απεργία των αυτοκινητιστών ταξί θα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό», διεμήνυσαν.

Η σημερινή κινητοποίηση στην ακτή Ξαβερίου προκάλεσε την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Για άλλη μια ημέρα το λιμάνι του Πειραιά, οι Πειραιώτες, οι εργαζόμενοι, οι καταστηματάρχες, οι ταξιδιώτες αλλά κυρίως οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας, βιώνουμε μια κατάσταση κυκλοφοριακού εμφράγματος από τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί».

«Σεβόμενοι τα δικαιώματα για διεκδικήσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απευθύνουμε έκκληση προς τους φίλους ιδιοκτήτες ταξί, να προτάξουν τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει, για να διαφυλάξουμε αρχικά το μεγάλο μας κεφάλαιο, που λέγεται Τουρισμός», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΣΠ που καταλήγει:

«Όλες οι επαγγελματικές ομάδες έχουμε υποστεί ανεπανόρθωτες απώλειες από τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και από κακούς χειρισμούς. Η χώρα μας δοκιμάζεται και οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε νηφάλιοι και σε εγρήγορση, χωρίς "αντικοινωνικές ενέργειες", που θίγουν πολλούς που δεν ευθύνονται και δημιουργούν κοινωνική πόλωση. Η επόμενη ημέρα δεν πρέπει να μας βρει να ξεκινάμε από το απόλυτο μηδέν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή