Αποκλεισμοί λιμένων και αεροδρομίων από ιδιοκτήτες ταξί

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 12:00
UPD:20:47
A- A A+

Σε προσωρινή κατάληψη του αεροδρομίου «Μακεδονία» προχώρησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης.

Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, στο ύψος εμπορικού κέντρου, και από εκεί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου παρέταξαν τα οχήματά τους και κατευθύνθηκαν πεζή στον τερματικό σταθμό.

Επίσης, κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν νωρίτερα οι ιδιόκτητες ταξί του Ηρακλείου, ενώ προηγήθηκε πορεία -πεζή- στο κέντρο της πόλης.

Οι ιδιοκτήτες ταξί χθες το βράδυ προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Στα Χανιά, οι αυτοκινητιστές πραγματοπποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης». Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε το πρωί από την έδρα του ραδιοταξί «Ερμής» στην περιοχή Μουρνιών και μέσω της εθνικής οδού και της λεωφόρου Καζαντζάκη κατευθύνθηκε προς τον κόμβο Κλαδισού, διάσχισε την οδό Κισάμου, την οδό Κυδωνίας και σταμάτησε για 10 περίπου λεπτά μπροστά απο την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Οι αυτοκινητιστές, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα και κορνάροντας συνεχώς, συνέχισαν, μέσω των οδών Βενιζέλου και Ακρωτηρίου, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Χανίων όπου και παρέμειναν χωρίς να παρεμποδίσουν την κίνηση άλλων οχημάτων και επιβατών.

Στην Πάτρα οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν το νέο λιμάνι, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν δεκάδες τουρίστες. Αύριο σχεδιάζουν να ανοίξουν τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ενώ από Δευτέρα σκοπεύουν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, αποκλείοντας δημόσιες υπηρεσίες.

Ο αποκλεισμός του λιμανιού έληξε αργά το απόγευμα. Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση, όταν άνοιξε μία από τις πύλες, ώστε να βγουν ταξιδιώτες και οδηγοί φορτηγών. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν η συγκεκριμένη πύλη έκλεισε και λίγη ώρα αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς η χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απέβησε άκαρπη.

Από το υπουργείο επισημάνθηκε πως η απελευθέρωση του κλάδου θα προχωρήσει με κανόνες που θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας έως την εκπαίδευση των οδηγών και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Εκκληση για την αποκατάσταση της τάξης, απηύθυνε ο ΛΑ.Ο.Σ.: «Πρέπει πάση θυσία να αποκατασταθεί η τάξη. Αυτό είναι ευθύνη και της κυβέρνησης, αλλά και των ταξιτζήδων. Αυτό που συμβαίνει πλήττει σοβαρά, την ήδη στραπατσαρισμένη εικόνα της χώρας μας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

ΚΚΕ: Η απελευθέρωση των ταξί θα ευνοήσει τις μεγάλες εταιρείες

Η απελευθέρωση των ταξί, είτε με τα πρότυπα και τους κανόνες του ΠΑΣΟΚ είτε με αυτά της ΝΔ, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μεγάλων εταιρειών στον κλάδο και οδηγεί στην καταστροφή και τη φτώχεια τους μικρούς επαγγελματίες και τους μισθωτούς οδηγούς, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Αυτή είναι η κοινή τους επιδίωξη, της κυβέρνησης με την τρομοκρατία, τις διώξεις και τις συλλήψεις και της ΝΔ και άλλων αστικών δυνάμεων με τα καλέσματα για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων», τονίζει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή