Μετωπική ιδιοκτητών ταξί με την κυβέρνηση

Αφαίρεση αδειών για τους αποκλεισμούς δρόμων
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 12:05
UPD:02/08/2011 07:15
A- A A+

Ακαρπη απέβη και η νέα συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση, με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών να προαναγγέλλουν ακόμα πιο σκληρή αντίδραση απέναντι στην αδιαλλαξία -όπως είπαν- του υπουργού και της κυβέρνησης.

Με αφαίρεση αδειών απαντά το υπουργείο στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σχετική εγκύκλιο απέστειλε προς τους περιφερειάρχες της χώρας ο υπουργός Γ. Ραγκούσης http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2028396 . Tην κίνηση αυτή της κυβέρνησης είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2028372 , ο οποίος νωρίτερα κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, υπογραμμίζοντας πως δεν νοείται να γίνονται αποκλεισμοί λιμένων, αεροδρομίων και δρόμων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε μετά τη συνάντηση στο υπουργείο, ότι αποφασίστηκε να γίνει 48ωρη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, όπου παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ουρές χιλιομέτρων από το κλείσιμο της εθνικής οδού

Οι απεργοί έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου.

Παράλληλα, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, και απέκλεισαν την πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, όσο και στο δρόμο προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα. Στην Καλαμάτα, συνάδελφοί τους έκαναν δίωρη κατάληψη στην τοπική ΔΟΥ.

Καθ΄όλη τη διάρκεια των αποκλεισμών υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών, καθώς είχαν σχηματισθεί ουρές χιλιομέτρων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Μάλιστα, κάποια στιγμή ιδιοκτήτες ταξί κινήθηκαν προς την παλαιά εθνική οδό, εμποδίζοντας για λίγη ώρα την κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ουρές αυτοκινήτων είχαν σχηματισθεί και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, λόγω του αποκλεισμού στον κόμβο Μολυκρίου. Έτσι, οι οδηγοί κινούνταν προς το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να περάσουν απέναντι, ενώ ανάλογη εικόνα υπήρχε και στο Ρίο, αφού ο αριθμός των φέρι μποτ που εκτελούν δρομολόγια είναι μικρός, λόγω της γέφυρας.

Εν τω μεταξύ, συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ιδιοκτητών ταξί σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης –το οποίο είχε αποκλεισθεί από το πρωί, μετά από την εντολή του εισαγγελέα να ανοίξουν οι δρόμοι.

Τα ματ επιχείρησαν να διαλύσουν το μπλόκο των αυτοκινητιστών με αποτέλεσμα να δεχθούν πέτρες και ξύλα και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ομάδα των απεργών επιχείρησε να φθάσει στο κτήριο του αεροδρομίου, ωστόσο η προσπάθειά της ανεκόπη μετά από παρέμβαση των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, συνεχείς συσκέψεις γίνονται με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αυτοκινητιστών, προκειμένου να πειστούν ώστε οι όποιες κινητοποιήσεις τους να μην πλήττουν τον τουρισμό, ενώ υπό κατάληψη παραμένει το κτήριο των γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Συνάδελφοί τους του Νομού Χαλκιδικής παρέταξαν τα οχήματά τους στον κόμβο στα Μουδανιά, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Για την Τρίτη αποφάσισαν να συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο του Μηχανολογικού, στην περιοχή της Λαχαναγοράς. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης Δημήτρης Καρατάκης, η μορφή της αυριανής κινητοποίησης θα αποφασιστεί εκείνη τη στιγμή και δεν αποκλείεται να γίνει συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Μηχανολογικού.

Στην Κέρκυρα, ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του λιμανιού, ενώ προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό του αεροδρομίου, από τη 1μ.μ. έως και τις 3μ.μ., προξενώντας μεγάλη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες τουρίστες.

Ενταση επικράτησε και στη Σάμο, όταν απεργοί πέταξαν αυγά και προξένησαν φθορές σε υπολογιστές και γραφεία συνεργατών του βουλευτή Πυθαγόρα Βαρδίκου.

Οι αυτοκινητιστές έφθασαν στο γραφείο του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα πνεύματα οξύνθηκαν. Ο κ. Βαρδίκος δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να αρθούν αδικίες, αλλά σημείωσε πως με τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από ιδιοκτήτες ταξί και στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Παντούλα και Θανάση Οικονόμου στα Γιάννενα.

Oι γραμματείς των βουλευτών, που βρίσκονταν στα γραφεία, κατήγγειλαν ότι οι αυτοκινητιστές, μεταξύ άλλων ζημιών που προξένησαν, έσπασαν υπολογιστές.

Τα περιστατικά κρίθηκαν καταδικαστέα από τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί κ. Ψήνα. Ο ίδιος έκανε λόγο για «άτομα που κινούνται πλέον ανεξέλεγκτα».

Χρ. Παπουτσής: Να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος

Εκκληση εκ μέρους της κυβέρνησης «να σταματήσει αυτός ο κλεφτοπόλεμος για ένα θέμα το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της χώρας μας, για την οικονομία μας, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της τουριστικής περιόδου» απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε απόλυτα τις διεκδικήσεις κάθε κοινωνικής ομάδας, κάθε επαγγελματικής τάξης. Η Κυβέρνηση προσφέρεται για το διάλογο τον οποίο διεξάγει ο αρμόδιος Υπουργός, ο κύριος Ραγκούσης. Από κει και πέρα όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα, κανένας πολίτης, κανένας απεργός, κανένας άλλος ο οποίος για τον οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι έχει δίκιο, να κλείνει δρόμους, να κλείνει λιμάνια, να κλείνει αεροδρόμια, να εμποδίζει δηλαδή την Ελλάδα να λειτουργήσει, να εμποδίζει την οικονομία να λειτουργήσει και τη χώρα μας να ανακάμψει σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική. Ούτως ή άλλως η Κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου αυτού θα υπάρξει συζήτηση με όλους τους φορείς, όπως δεσμεύτηκε πολλές φορές ο Υπουργός ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο Πρωθυπουργός και ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του».

Γ. Μαγκριώτης: Θα δοθεί λύση που θα υποστηρίζει και το ταξί

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα δώσει «μια λύση που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά να υποστηρίζει και το ταξί» τονίζοντας πως το υπουργείο δεν έχει επιλογή να απαξιωθεί το ταξί, αλλά να αναβαθμιστεί.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ως πρώτο υπεύθυνο για την κρίση που έχει δημιουργηθεί, καθώς «πέταξε στα σκουπίδια το προεδρικό διάταγμα Ρέππα». Το κόστος από την αναταραχή που προκάλεσαν οι κάκιστοι χειρισμοί Ραγκούση, είναι τεράστιο και παρατείνεται, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αποκλεισμοί δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων, δεν βοηθούν τον αγώνα των ταξιτζήδων και δεν βοηθούν σε αναζήτηση λύσης. Η ευκαιρία όμως για λύση, είναι τώρα: Να πείτε πως το προεδρικό διάταγμα Ρέππα είναι στο τραπέζι του διαλόγου από την στιγμή που ο κ. Ραγκούσης δεν έχει εμφανίσει προτάσεις, και να πείτε πως θα προτείνει αλλαγές ο κος Ραγκούσης βγάζοντάς το απ’ το καλάθι των αχρήστων. Γιατί τα άλλα είναι "μπαμπεσιά"» πρόσθεσε.

«Ο κ. Ρέππας για πρώτη φορά, διαχρονικά ως υπουργός, διαμόρφωσε ένα πλαίσιο λειτουργίας των ταξί, γιατί μέχρι τώρα, ουσιαστικά δεν υπήρχε», απάντησε ο κ. Μαγκριώτης. «Ο κ. Ρέππας, πράγματι έκανε σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού του χώρου των ταξί και ο κ. Ραγκούσης θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα, ώστε οι υπηρεσίες να είναι καλύτερες και πρότεινε ένα μήνα διαλόγου. Σημαντικές προτάσεις έχουν επίσης και οι οδηγοί ταξί (όχι οι ιδιοκτήτες), τους οποίους πρέπει να ακούσουμε. Υπάρχουν και άλλοι στο χώρο, όπως οι τουριστικές επιχειρήσεις».

Νέα έκκληση ΝΔ για λήξη της απεργίας

Tην έκκληση του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά προς τους απεργούς ταξί να σταματήσουν άμεσα -σήμερα κιόλας- την απεργία τους, επαναλαμβάνει η ΝΔ.

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζει ότι «οι απαράδεκτες εικόνες από τις κινητοποιήσεις των απεργών ταξί πρέπει να σταματήσουν άμεσα» και προσθέτει ότι η ζημιά που προκαλείται στον Τουρισμό και την Εθνική μας Οικονομία είναι τεράστια.

Καλεί ακόμη τον κ. Ραγκούση, τον οποίο χαρακτηρίζει ως αρχιτέκτονα του χάους, «να αντιληφθεί επιτέλους την αλήθεια αυτή», σημειώνοντας πως για μια ακόμη φορά, τορπίλισε το διάλογο με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί και εξωθεί τα πράγματα στα άκρα.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ καλεί τους απεργούς ταξί να αποτρέψουν όσους επιμένουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών, αρχαιολογικών χώρων και οδικών αξόνων. «Ας αντιληφθούν, άλλωστε, ότι, με τις πρακτικές αυτές, ρίχνουν νερό στο μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού που έστησε ο Γιάννης Ραγκούσης», προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

Καλεί ακόμη για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα προς την πλευρά του υπουργού του και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε η βεντέτα Ραγκούση- Ρέππα.

«Ο Τουρισμός και η Οικονομία μας δεν αντέχουν τα προσωπικά πείσματα κανενός. Ο τόπος χρειάζεται, επιτέλους, πρωθυπουργό που δεν θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, αλλά θα παρεμβαίνει για να βρίσκονται λύσεις», τονίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας.

Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση πως «στην προσπάθειά της να μεταθέσει αλλού τις τεράστιες ευθύνες της για το χάος από την απεργία των ταξί, επικαλείται το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Σ.Α.Τ.Α. είναι στέλεχος της Ν.Δ. Ξεχνά, όμως, ότι Γενικός Γραμματέας του Σ.Α.Τ.Α. είναι ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κώστας Δήμος. Ξεχνά, επίσης, ότι στην Πάτρα, όπου εκδηλώνονται ακραίες συμπεριφορές, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ταξί ανήκει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το ίδιο και στο Ηράκλειο της Κρήτης».

«Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να επιδίδεται σε επικοινωνιακά και διχαστικά παιχνίδια, ας αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης της», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις, ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γ. Μανώλης κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ότι προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του για το αδιέξοδο και τις συνέπειες που έχει για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας.

«Ο κ. Ραγκούσης, χθες, ως κορυφαίος βουλευτής της αντιπολίτευσης, πρωτοστατούσε, μαζί με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο κλείσιμο δρόμων και λιμανιών. Σήμερα, ως υπουργός του χάους, επιχειρεί να μεταφέρει αλλού τις δικές του ευθύνες για τις συνέπειες στον Τουρισμό και την Οικονομία», σημείωσε ο κ. Μανώλης και παράλληλα επεσήμανε ότι «στις περιοχές που παρατηρούνται ακραίες αντιδράσεις που πλήττουν τον Τουρισμό και δημιουργούν προβλήματα στις άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως Πάτρα και Ηράκλειο, το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρή πλειοψηφία σε ποσοστά πάνω από 60% στους ιδιοκτήτες ταξί». Αρα «καθοδηγούνται από τη ΝΔ ή έτσι γαλουχήθηκαν από τον ίδιο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της αντιπολίτευσης;», ρωτά τον κ. Ραγκούση ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ.

Όσον αφορά τη στάση των αυτοκινητιστών, επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρέπει να κινούνται στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια και οδικούς άξονες, «αλλά να επιδεικνύουν υπευθυνότητα απέναντι στην ανευθυνότητα του κ. Ραγκούση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Με μηνύσεις απαντά η ΠΟΞ

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων απαντά με μηνύσεις μπροστά στη συνεχιζόμενη κατάσταση με την απεργία των ταξί. Όπως ανακοίνωσε, σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους συντάχθηκε κείμενο μηνυτήριας αναφοράς το οποίο απεστάλη σε όλες τις Ενώσεις-μέλη της ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς, εφόσον διαπιστώνονται έκνομες ενέργειες.

«Ας αναλογιστούμε όλοι έστω και την ύστατη ώρα, ότι πυροβολώντας τα πόδια μας μπορεί τελικά και να καταφέρουμε να αυτοκτονήσουμε από ακατάσχετη αιμορραγία», τονίζουν χαρακτηριστικά οι ξενοδόχοι, διαμηνύοντας ότι πλέον η ΠΟΞ αδυνατεί να παρακολουθεί αμέτοχη αυτή τη συστηματική κατεδάφιση της φήμης και εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «εικόνες ντροπής και εξευτελισμού, απαράδεκτες για μια χώρα που θέλει να στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στον τουρισμό, να δημιουργεί και να συντηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας (του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβανομένου) και να προβάλλει τις καλές της υπηρεσίες και υποδομές».

Την παύση της απεργίας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Έκκληση στους διαμαρτυρόμενους αυτοκινητιστές για «επίδειξη αυτοσυγκράτησης, συνειδητοποίηση της τεράστιας ευθύνης τους και στροφή των κινητοποιήσεών τους σε πιο πρόσφορους δρόμους» απηύθυνε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, τονίζοντας ότι «είναι αδύνατον να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση».

Την ίδια στιγμή, οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας καλούν την κυβέρνηση να διαφυλάξει τη νομιμότητα, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι κ.λπ.).

Ζητούν, τέλος, από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει ότι «διαθέτει την ευελιξία και τα “αντανακλαστικά”, προκειμένου να διασφαλίσει την εφαρμογή της νομοθεσίας, όπου αυτή παραβιάζεται».

ΚΚΕ: Τρομοκρατική εγκύκλιος

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας την εγκύκλιο για αφαίρεση αδειών «καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με στόχο να κάμψει τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ».

«Η τρομοκρατική εγκύκλιος που καλεί τους περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε αφαίρεση αδειών και οι διώξεις που ξεκίνησαν από εισαγγελείς και αστυνομία πρέπει να πάρουν αγωνιστική απάντηση από το λαϊκό κίνημα με μαζικούς, οργανωμένους και περιφρουρημένους αγώνες» σημειώνει.

Το ΚΚΕ καταφέρεται και κατά ΜΜΕ: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συγχορδία των κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ, μαζί με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, κλιμακώνει και την κρατική βία. Αντιμετωπίζει με συκοφαντίες και διώξεις για άλλη μια φορά τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες όπως έκανε και με τους αγρότες και με τους ναυτεργάτες και με τους φορτηγατζήδες, όπως και με κάθε λαϊκή κινητοποίηση».

Καταλήγοντας σημειώνει για άλλη μία φορά πως «οι δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες βρίσκονται εδώ και 15 μέρες στους δρόμους για να υπερασπίσουν τη θέση εργασίας τους ενάντια στα σχέδια εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου και εταιρειών στον κλάδο που προωθεί η κυβέρνηση».

ΛΑΟΣ: Να βρει η κυβέρνηση λύση

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να βρει λύση με τους ιδιοκτήτες ταξί. Η εκτράχυνση των γεγονότων τροφοδοτείται από μια στείρα αδιαλλαξία που απαγορεύει έναν ουσιαστικό διάλογο προς επίλυση του προβλήματος», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

Δημοκρατική Συμμαχία: Να σταματήσει άμεσα ο κλεφτοπόλεμος

Να σταματήσει άμεσα ο κλεφτοπόλεμος κυβέρνησης-ιδιοκτητών ταξί ζητεί η Δημοκρατική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο αρμόδιος υπουργός, κ. Ραγκούσης, αποφεύγοντας να μιλήσει συγκεκριμένα για τον τρόπο που θα γίνει η απελευθέρωση, ρίχνει νερό στο μύλο της πόλωσης και των ακραίων αντιδράσεων.

Κατηγορεί ακόμη τους αυτοκινητιστές ότι υπερβαίνουν τα όρια του νόμου και της αυθαιρεσίας με αποκλεισμούς εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών και τονίζει ότι ,ε την παράνομη αυτή τους τακτική, πλήττουν καίρια το Τουρισμό που στις σημερινές συνθήκες είναι η μοναδική πηγή απασχόλησης και ρευστότητας για την πατρίδα.

Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί: Ετοιμοι για άμεσο διάλογο χωρίς σκοπιμότητες

Το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει έτοιμη για «άμεσο διάλογο χωρίς σκοπιμότητες» αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, αν και θεωρεί θετικές τις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: «Εδώ και έναν μήνα περίπου ο κλάδος κατέθεσε τις προτάσεις στον υπουργό, κ. Γιάννη Ραγκούση. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Μόσιαλου, σήμερα 1/8 στην κρατική τηλεόραση, καθώς και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, δείχνουν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεσο διάλογο χωρίς σκοπιμότητες, και να γίνει αποκλιμάκωση των απεργιών».

Οι απεργοί πάντως αφήνουν αιχμές κατά του κ. Ραγκούση: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η σκοπιμότητα που δεν επιτρέπει στον κ. Ραγκουση ένα μήνα τώρα να προχωρήσει σε διάλογο με το πλαίσιο που έθεσε ο πρωθυπουργός. Μήπως υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετηθούν κάποιοι και υπονομεύεται ο τουρισμός; Εμείς, και σήμερα ακόμα, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση τις προτάσεις του πρωθυπουργού και του κ. Μόσιαλου με σκοπό την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή