Φερέιρα: Έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 19:32
UPD:02/08/2011 12:21
A- A A+

Περισσότερο για τα νέα οικονομικά δεδομένα στον Παναθηναϊκό και για την προσπάθεια που γίνεται η ομάδα να προσαρμοστεί σε αυτά, παρά στη ρεβάνς με την Οντένσε στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μια μέρα πριν το παιχνίδι με τους Δανούς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αφού στην αρχή της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του περιέγραψε με άκρως θετικά λόγια την εμφάνιση των παικτών του στο πρώτο παιχνίδι, αλλά εξέφρασε παράλληλα και την πεποίθηση πως οι ποδοσφαιριστές του θα αποφύγουν τα ίδια λάθη, ζήτησε να στείλει ένα μήνυμα στους φίλους του «τριφυλλιού» μέσω του Τύπου.

Συνέντευξη Τύπου Ζ. Φερέιρα

Η συνέντευξη του Ζ. Φερέιρα

Σε αυτό εξήγησε μέσες άκρες, πως σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες είναι πολύ πιο «στριμωγμένες» οικονομικά απ' ότι στο παρελθόν. Επομένως αναγκάζονται να σκέφτονται πιο συντηρητικά. Το ίδιο, σημείωσε, είναι υποχρεωμένος να κάνει και ο Παναθηναϊκός, έστω και αν πρέπει πάντα να στοχεύει στις επιτυχίες. Σε αυτή του την προσπάθεια, λοιπόν, ζήτησε την αμέριστη συμπαράσταση των φίλων της ομάδας.

«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού», ξεκίνησε. «Απ' ότι ήδη κατάλαβαν, ο Παναθηναϊκός δεν αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός που υπήρξε πριν κάποια χρόνια. Αυτά είναι θέματα στρατηγικής και το ποιος χαράζει τη γραμμή διοίκησης. Από την άλλη πλευρά, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές ομάδες υποχρεώνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται την επόμενη ημέρα», πρόσθεσε.

«Το ποδόσφαιρο είναι μια περίπλοκη εργασία. Η δουλειά δεν σταματάει στον αγωνιστικό χώρο. Πηγαίνει πολύ πιο πέρα. Δικιά μου δουλειά είναι διαχείριση του ποδοσφαιρικού υλικού της ομάδας. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πως αυτή είναι η κατάσταση στο σύλλογο. Το ποδόσφαιρο αλλάζει σε όλη την Ευρώπη. Στόχος αυτού του συλλόγου είναι πάντα η νίκη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στον σύλλογο ή είναι ήδη σε αυτόν θα πρέπει να το κατανοήσουν, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους», συνέχισε.

«Τα συναισθήματα των φιλάθλων θα πρέπει να μένουν ίδια για την ομάδα, όπως και η διάθεση των δημοσιογράφων να μεταφέρουν την αλήθεια. Τα δεδομένα αλλάζουν, αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος να αλλάξουν τα συναισθήματα των φιλάθλων για την ομάδα», κατέληξε.

Αναφορικά με τα πλάνα του για την Οντένσε, τόνισε: «Αύριο θα είμαστε καλύτεροι απ' ότι ήμασταν στον πρώτο αγώνα. Θα επαναλάβω ότι καμία ομάδα δεν μπορεί σε τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας να έχει πιάσει το άριστο αγωνιστικό της επίπεδο».

Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την προηγούμενη εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του.

«Στον πρώτο αγώνα οι φίλαθλοι και όλος ο κόσμος δεν περίμενε να δει αυτά που έκανε η ομάδα. Η Οντένσε ήταν πιο καλά προετοιμασμένη και το είδαμε στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε και πότε η μια ομάδα και πότε ή άλλη είχε την υπεροχή. Μετά το γκολ ήμασταν πολλοί καλύτεροι, αλλά στο τέλος υποτιμήσαμε την ικανότητα των αντιπάλων μας να πετύχουν γκολ. Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», υποστήριξε.

«Επικίνδυνη ομάδα χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τζόρβας την Οντένσε. «Αυτό ισχύει για όλες τις σκανδιναβικές ομάδες. Δεν έχουν κάποιον σταρ στο ρόστερ τους, αλλά με αυστηρή τακτική και σκληρό παιχνίδι είναι επικίνδυνοι», παρατήρησε, ενώ και εκείνος εξέφρασε τη γνώμη ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να στέκονται πλάι στην ομάδα τους, ανεξαρτήτως συνθηκών. «Είναι αυτονόητο ότι ο οπαδός πρέπει να στηρίζει την ομάδα του. Ο καθένας από εκεί και πέρα μπορεί να πράξει όπως θέλει».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις