Συντριβή και αποκλεισμός για Παναθηναϊκό

3ος προκριματικός γύρος Champions League
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 23:43
UPD:03/08/2011 15:55
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

A- A A+

Μια θεωρητικά εύκολη βραδιά για τον Παναθηναϊκό μετατράπηκε στον απόλυτο ευρωπαϊκό εφιάλτη. Τον κακό «δράκο» του παραμυθιού για το «τριφύλλι» έπαιξαν για μια ακόμα φορά Δανοί. Πέρσι ήταν η Κοπεγχάγη, φέτος η Οντένσε. Η άσημη σκανδιναβική ομάδα, εκεί που θα περίμενε κανείς να καταρρεύσει στον αθηναϊκό καύσωνα και υπό την πίεση του 1-1 από το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, αλλά με επιβλητική εμφάνιση και σκορ βγαλμένο από τα καλύτερα της όνειρα (3-4), έφυγε θριαμβεύτρια από το ΟΑΚΑ και με την πρόκριση για τον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League στις βαλίτσες της.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως αν δεν έβρισκε αυτόν τον Παναθηναϊκό μπροστά της, δεν θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει σε τέτοιο θρίαμβο. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα από την ιστορία του συλλόγου να συναντούσε, τέσσερα γκολ εις βάρος της αποκλείεται να πετύχαινε. Κόντρα, όμως, στους φετινούς «πράσινους» έκανε πάρτι. Τέσσερα σουτ έκανε που βρήκαν στόχο, τέσσερα κατέληξαν στα δίχτυα.

12 μόλις λεπτά άντεξε η άμυνα των γηπεδούχων. Μια ανύποπτη φάση ήταν αρκετή για να γίνει η ζημιά. Σε ένα κακό γέμισα των Δανών ο Αλέξης Τζόρβας αντί να διώξει με σιγουριά, ουσιαστικά έστρωσε τη μπάλα για τον Γιόχανσον και αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με δυνατό σουτ, που κόντραρε και στα σώματα για να αλλάξει πορεία, άνοιξε το σκορ, ρίχνοντας από νωρίς το «τριφύλλι» στα σχοινιά.

Η συνέχεια δεν ήταν όσο τραγική μπορεί να φαντάζεται κανείς από το τελικό σκορ, αλλά οι κακοί οιωνοί είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν ανέβηκε, ισοφάρισε (με κεφαλιά του Μπουμσόνγκ στο 35' σε κόρνερ του Νίνη) και με το ξεκίνημα της επανάληψης βρέθηκε στη θέση του οδηγού (ο Τοτσέ, έχοντας περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μαρίνου στο πρώτο μέρος, βρέθηκε στο 50' στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με πλασέ έσπρωξε τη μπάλα στο κενό τέρμα στο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι»), όμως φαινόταν ξεκάθαρα, πως είχε πρόβλημα.

Το προβάδισμα πρόκρισης έδωσε για λίγα λεπτά φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι άγγιξαν ακόμα και το 3-1, όταν σε σε τετ-α-τετ με τον Βέσελς ο Νίνης σημάδεψε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Γερμανού τερματοφύλακα. Παρόλα αυτά, τα πανηγύρια δεν θα είχαν μεγάλη διάρκεια. Στο 58' ο Ρουντ με εξαιρετικό πλασέ από μέσα δεξιά έφερε το ματς ξανά στα ίσια και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να κυνηγήσει ξανά το γκολ. Τα ψυχικά αποθέματα των «πρασίνων», όμως, είχαν τελειώσει.

Με τραβηγμένες ενέργειες και χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο -παρα μόνο περιμένοντας τα πάντα από τους μοναδικούς διασωθέντες Νίνη και Λέτο- οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έψαχναν μάταια τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Παράλληλα, όμως, άφηναν τεράστια κενά στην ήδη ασύντακτη άμυνά τους και το κακό έμοιαζε απλώς με θέμα χρόνου. Και πράγματι στο 80' ο Καντρί εκμεταλλευόμενος νέο λάθος των «πρασίνων», αυτή τη φορά του Βύντρα, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το 3-2 έμοιαζε με το τελειωτικό χτύπημα για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό θα ερχόταν οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Αντρέασεν με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα συστημένη στο γάμα του Τζόρβα και σφράγισε οριστικά την πρόκριση της Οντένσε. Το τελικό 4-3 διαμόρφωσε ο Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις, αλλά το γκολ του ήρθε πολύ αργά για την ομάδα του, που θα πρέπει πλέον να περιορίσει τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες στο Europa League. Έστω και αν ούτε στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωση της UEFA δείχνει ικανή να τα βγάλει πέρα με τόσα κενά στο ρόστερ της.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (74' Καραγκούνης), Μαρίνος (20' Τοτσέ), Νίνης, Λέτο, Κλέιτον (67' Πετρόπουλος)

Οντένσε (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Ρεγκίνιουσεν, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Σόρενσεν, Γιόχανσον, Μεντί, Τζεμπά-Τζεμπά, Καντρί, Ουτάκα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις