Έκτακτη συνάντηση ΣΑΤΑ - Περιφερειαρχών

Μηνύματα εκτόνωσης
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 07:55
UPD:14:03

Προηγήθηκε η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, που είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών, κατά την οποία τους κάλεσε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα, όταν θα κατατεθούν οι τελικές του προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών.

A- A A+

Συνάντηση με περιφερειάρχες έχει σήμερα το προεδρείο του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) σε μία ακόμη προσπάθεια να ανασταλεί η απεργία των ιδιοκτητών ταξί.

Προηγήθηκε η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, που είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών, κατά την οποία τους κάλεσε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα, όταν θα κατατεθούν οι τελικές του προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών.

Εν τω μεταξύ μήνυμα εκτόνωσης έστειλε με σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος: «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο», δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα FM.

Όπως είπε ο κ. Λυμπερόπουλος, θα συνεδριάσουν κατά τόπους τα σωματεία και το προεδρείο θα περιμένει τις εισηγήσεις τους για το μέλλον της κινητοποίησης. «θα μετρήσουμε τις αντοχές και θα αποφασίσουμε για την απεργία».

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνέλευση των προεδρείων ιδιοκτητών ταξί αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η τακτική τους στο κλαδικό συμβούλιο. Θέλουμε συγκεκριμένη απάντηση από το υπουργείο ως το Σάββατο, δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν διαφορετικές προτάσεις, τόσο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κυρίως από την πλευρά του ΣΑΤΑ, όσο και για την αναστολή τους, από προέδρους συνδικάτων της επαρχίας.

Στην επαρχία πάντως, και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές στο απεργιακό μέτωπο. Ετσι, μετά τη Ρόδο και την Κω, αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί Λέσβου. Η λήξη της απεργίας από την πλευρά των αγοραίων έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί Μυτιλήνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου του συνδέσμου ταξί Μυτιλήνης Παναγιώτη Σπανού. «Σε μια μάχη υπάρχουν πολεμιστές, υπάρχουν και λιποτάκτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές διοργανώνουν απόψε συναυλία στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ώρα που οι συνάδελφοί τους σε Χαλκιδική, Έβρο, Δυτική Μακεδονία, Σέρρες, Λάρισα και Τρίκαλα τηρούν στάση αναμονής. Στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

Στην Καλαμάτα τέλος, αφού έκαναν πορεία με τα αυτοκίνητά τους στην πόλη κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας την οποία απέκλεισαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών. Για αύριο ετοιμάζεται κίνηση εντυπωσιασμού στην Κορινθία με τη συμμετοχή αυτοκινητιστών από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή