Στις 18/8 το τελικό κείμενο του ν/σ για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 16:13
UPD:06/09/2011 11:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

A- A A+

Στις 18 Αυγούστου θα παραδώσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τις ενσωματωμένες αλλαγές του, μετά τις προτάσεις των βουλευτών.

Αυτό έκανε γνωστό η κ. Διαμαντοπούλου, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου έγινε η δεύτερη ανάγνωση του νομοθετήματος.

Από πλευράς ΝΔ ο εισηγητής της Αρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε πως επιφυλάσσεται για την τελική τοποθέτηση του κόμματος σε βασικά άρθρα, αφ' ότου δει τις αλλαγές, επέμεινε, ωστόσο, στην αρχική τοποθέτηση του κόμματός του επί της αρχής του νομοσχεδίου. Μάλιστα επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα θέσει «για τους τύπους» θέμα συνταγματικότητας, αλλά για το Αυτοδιοίκητο τόνισε πως υπάρχει ζήτημα.

O ΛΑΟΣ γνωστοποίησε πως υπερψηφίζει επί της αρχής, εκτιμώντας πως «παρά τις αδυναμίες του, το ν/σ είναι καλύτερο από το ισχύον».

Το ΚΚΕ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας πως «βάζει ταφόπλακα στην όποια ανώτατη και δωρεάν εκπαίδευση έχουμε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «προβλήματα νεποτισμού και αδιαφάνειας», επισημαίνοντας πως «είναι αδύνατη η εφαρμογή του».

Το νομοσχέδιο θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 22/8.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή