«Καμπανάκι» για τη λειτουργία 460 ΚΕΠ

Συνάντηση Ντ. Ρόβλια με εργαζόμενους
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 14:48
UPD:14:50

A- A A+

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της αδυναμίας λειτουργίας εντός των επόμενων μηνών βρίσκονται 460 από τα 1081 ΚΕΠ, καθώς λήγουν οι συμβάσεις των απασχολούμενων σε αυτά.

Τα παραπάνω προέκυψαν από συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ.

Κατά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, μεταξύ άλλων, ζήτησαν από τον υφυπουργό να αναγνωριστεί μισθολογικά και βαθμολογικά η προϋπηρεσία που είχαν στα ΚΕΠ, πριν να προσληφθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι, καθώς και να μην τους ανατίθενται από τους δημάρχους αλλότρια καθήκοντα.

«Ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος», τόνισε από την πλευρά του ο Ντ. Ρόβλιας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε αναβάθμισή του, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τις δεσμεύσεις της χώρας».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «επείγει η εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ» και συμπλήρωσε ότι «το υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μία σκληρή πραγματικότητα με τις συμβάσεις να λήγουν η μία μετά την άλλη και με τις ανάγκες λειτουργίας να πιέζουν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή