Συνέχεια αντιπαράθεσης για τη διόγκωση του Δημοσίου

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 19:40
UPD:19:47
A- A A+

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα περί διόγκωσης του δημόσιου τομέα.

Με σημερινή του δήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζοντας στη ΝΔ ότι επιμένει στα «κατά συρροή ψέματα και τη συνεχή παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού». Κατηγόρησε επίσης τον κ. Μιχελάκη ότι «προέβη σε συνηθισμένα για αυτόν ατοπήματα», καθώς βρίσκεται σε προφανή αμηχανία μπροστά στο «μεγάλο έργο της κυβέρνησης».

«Πρώτα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιο, το οποίο είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία για την κατάργηση περίπου 250 οργανισμών, έπειτα ισχυρίστηκε ότι δήθεν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αναβάλλονται για εννέα μήνες, για να φθάσει στο αίσχιστο σημείο ανευθυνότητας, να δίδει ψευδείς αριθμούς και στοιχεία με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων», παρατήρησε.

«Ο ‘βαρώνος Μυνχάουζεν’ της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν είναι ο ίδιος απληροφόρητος, όφειλε να γνωρίζει ότι η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Καταργήσεων και Συγχωνεύσεων Φορέων του Δημοσίου Τομέα εξέτασε όλους τους φορείς, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία φιλοδοξούσε να καταργήσει -μιας και δεν είχε ποτέ την βούληση και την ικανότητα να το πράξει- και πρότεινε την κατάργηση ή συγχώνευση των περισσότερων εξ αυτών», πρόσθεσε.

Όπως διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «ουδείς έκανε λόγο για αναβολή εννέα μηνών στην υλοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης».

«Προφανώς ο κ. Μιχελάκης εννοεί την καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού των καταργούμενων 11 μεγάλων φορέων του Δημοσίου εντός του ανωτέρω διαστήματος. Η ημιμάθεια, στην περίπτωσή, του είναι χειρότερη της αμάθειας», σχολιάζει.

Ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει ότι το διάστημα 2004-2009 υπήρξε καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. «Αυτοί που διόγκωσαν τότε το κράτος με ρουσφετολογικές προσλήψεις, τύπου ΑΓΡΟΓΗ, ΑΓΡΟΤΗΜΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, εμφανίζονται τώρα ως τιμητές των πάντων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η αναίδεια της ΝΔ, συνεχίζει, έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ισχυρίζεται, ότι όλη η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές, «όταν την ίδια στιγμή αυτή εργάζεται, ανελλιπώς, για την ανόρθωση του Κράτους, που η ίδια η Νέα Δημοκρατία διέλυσε».

Κατηγορεί τέλος τον κ. Μιχελάκη ότι έχει ανάγει σε επάγγελμα την «εκτόξευση λάσπης και συκοφαντίας» και ότι «η ανευθυνότητα, η θρασύτητα και η κατρακύλα του δεν έχει σταματημό».

Εντονη ήταν η αντίδραση του κ. Μιχελάκη, ο οποίος κατηγόρησε με τη σειρά του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για πολιτικό θράσος.

«Χαιρόμαστε που ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έστω και με καθυστέρηση, απαντά στα ερωτήματα που του θέσαμε για τη διόγκωση του Δημόσιου Τομέα. Χαιρόμαστε, επίσης, που ο κ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις μας και ομολογεί τις πρακτικές ΠΑΣΟΚ», επισήμανε σε ανακοίνωσή του.

«Αντί ουσιαστικών εξηγήσεων, όμως, ζητά να του απαντήσουμε εμείς για όσα οφείλει να κάνει ο ίδιος», συμπληρώνει, σημειώνοντας ότι η η εννεάμηνη παράταση στην κατάργηση ορισμένων φορέων από εκείνους που δημοσιοποίησε δεν είναι εφεύρημα της ΝΔ, αλλά απόφαση που περιέχεται σε τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως παρατηρεί επίσης ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Πάγκαλος, «δεν λέει πώς γίνεται, από τη μια, να καταργούν οργανισμούς και να προετοιμάζουν απολύσεις και από την άλλη, να δημιουργούν νέους φορείς και να προχωρούν σε προσλήψεις».

«Μπορεί, βέβαια, ο κ. Πάγκαλος να κομπάζει για το ‘μεγάλο’- όπως λέει- «έργο της κυβέρνησης». Τα αποτελέσματα, όμως, τα ξέρουν καλά, γιατί τα υφίστανται καθημερινά όλοι οι Έλληνες, μέσα από τις αλλεπάλληλες περικοπές και φορολογικές επιδρομές, τα λουκέτα, την ανεργία και την ύφεση», επισημαίνει.

Όσον αφορά τις αναφορές για τα περί διακοπών, τονίζει ότι «σίγουρα θα ήταν καλύτερα για τον τόπο, εάν ο ίδιος βρισκόταν μόνιμα σε διακοπές». «Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει για να κερδίσει και ο ίδιος και ο τόπος», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή