Κλιμακώνεται η κόντρα κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 20:38
UPD:21:08
A- A A+

Στοχευμένες κινητοποιήσεις σε εφορίες και άλλες υπηρεσίες προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έκανε λόγο για «πλήρη ανευθυνότητα».

«Εξετάζουμε διάφορα αντικείμενα, με τη λογική όμως να μη δημιουργείται πρόβλημα στον πολίτη και να μην επιβαρύνεται από μια απεργιακή μορφή ο πολίτης», ανέφερε ο κ. Παπασπύρου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και σημείωσε για παράδειγμα ότι «για μια εφορία, δεν είσαι υποχρεωμένος να πάρεις μια απόφαση απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην εφορία. Μπορεί να πάρεις για ένα τμήμα».

Επισήμανε ακόμη ότι «όταν υπάρχουν απεργιακές αποφάσεις δεν μπορεί να παραπεμφθεί κανένας υπάλληλος στο πειθαρχικό εκτός και αν ο κ. Μόσιαλος αλλάξει το σύνταγμα».

«Αν η ΑΔΕΔΥ λέει και άκουσα και εγώ το πρωί ότι ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε σε μια εκπομπή τηλεοπτική ότι η μη είσπραξη τελών είναι στοχευμένη δράση. Αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και αυτό είναι σαφές μήνυμα. Η μη είσπραξη τελών υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

ΛΑΟΣ: Να σπάσουμε τις αλυσίδες με το φαύλο παρελθόν

«Η ελληνική κοινωνία απηυδισμένη, αηδιασμένη και κουρασμένη δεν αντέχει ούτε τους ''βιασμούς'' της κυβέρνησης ούτε τους ''εκβιασμούς'' των ''καλοβολεμένων''», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες με το φαύλο παρελθόν» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τον τρόπο και προφανώς ούτε τον χρόνο να το φέρει εις πέρας».

Πυρά Μπακογιάννη κατά της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ

Τη στάση της ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ μπροστά στις επικείμενες αλλαγές στο Δημόσιο (εργασιακά και μισθολογικά) επέκρινε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ετοιμάζονται να απαντήσουν στις περικοπές μισθών και συντάξεων με «πολύμορφες κινητοποιήσεις» και απεργίες, με τον κ.Παπασπύρο να προαναγγέλλει συντονισμένες δράσεις από το φθινόπωρο στο σύνολο του δημόσιου τομέα.

«Το γεγονός πως η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά προχωρεί κρίσιμες αλλαγές στο Δημόσιο τομέα με αποσπασματικό τρόπο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ που "πυροβολεί" επί της ουσίας το φορέα που τον πληρώνει», παρατήρησε η πρώην υπουργός για να επισημάνει πως «η λογική ότι το βάρος των κινητοποιήσεων θα είναι στη μείωση των εισπράξεων του κράτους, είναι καταστροφική και επιζήμια για τη χώρα και τις θυσίες των πολιτών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή