UEFA: Με αναστολή ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού Βόλου

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 14:14
UPD:14:30

Ο Ολυμπιακός Βόλου αποβλήθηκε από το φετινό Europa League, αλλά αν υποπέσει στο διάστημα των πέντε ετών σε άλλο πειθαρχικό παράπτωμα η ποινή αυτόματα θα αυξηθεί στα τρία χρόνια.

A- A A+

Ανακοινώθηκε επισήμως από την UEFA η απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου η οποία προβλέπει την αποβολή της θεσσαλικής ομάδας από το φετινό Europa League και τον τριετή αποκλεισμό της από κάθε διοργάνωση της UEFA με αναστολή όμως πέντε ετών.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αποβλήθηκε από το φετινό Europa League, αλλά αν υποπέσει στο διάστημα των πέντε ετών σε άλλο πειθαρχικό παράπτωμα η ποινή αυτόματα θα αυξηθεί στα τρία χρόνια.

Την πρόθεση του Ολυμπιακού Βόλου να ασκήσει έφεση στην απόφαση της UEFA για τον αποκλεισμό του από το Europa League, γνωστοποίησε ο δικηγόρος της θεσσαλικής ομάδας Μιχάλης Μιτζίκος.

Αναλυτικά η απόφαση έχει ως εξής:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου αποβλήθηκε από το φετινό Europa League και τιμωρήθηκε με επιπλέον τρία χρόνια από κάθε διοργάνωση της UEFA, με αναστολή για πέντε χρόνια, έχοντας παραβιάσει το άρθρο 5 των κανονισμών της.

»Η απόφαση ελήφθη από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ο ελληνικός σύλλογος έχει προθεσμία ως τις 15 Αυγούστου τα μεσάνυχτα για να ασκήσει έφεση σύμφωνα με το άρθρο 49 του Πειθαρχικού Κανονισμού.

»Η διοίκηση της UEFA θα αποφασίσει ποιος σύλλογος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο Europa League, όπου ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στα πλέι οφ στις 18 και 25 Αυγούστου», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Μιτζίκος, προανήγγειλε την κατάθεση έφεσης. «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνουμε έφεση, γιατί θεωρούμε ότι στη διαδικασία δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα του εγκαλουμένου, ιδιαίτερα χθες που είχαμε την έκδοση της απόφασης της ΕΠΟ. Έπρεπε να περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης της ΕΠΟ για το αν υπάρχουν ευθύνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και όχι φυσικών προσώπων. Αυτό είναι το βασικό μας επιχείρημα, μαζί με το δεδικασμένο της Πόρτο που ζήτησε αποζημίωση. Δεν αποκλείουμε να κάνουμε το ίδιο σε περίπτωση που δεν δικαιωθούμε», τόνισε, για να προσθέσει στη συνέχεια: «…Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο απαξιωτικά μιλούσαν για την ΕΠΟ στην UEFA».

Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την τοποθέτηση του υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. «Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας συνιστούν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, αθλητική ή όχι. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις