Στ. Λαμπρινίδης: Καμία συμφωνία με την Αγκυρα για τα χωρικά ύδατα

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 15:47

«Η χώρα μας έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι σχετικά με υποτιθέμενη συμφωνία με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα.

A- A A+

«Η χώρα μας έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι σχετικά με υποτιθέμενη συμφωνία με την Ελλάδα για τα το θέμα, χαρακτηρίζοντας «ξαναζεσταμένο φαγητό» το «θόρυβο» που προκλήθηκε γύρω από το ζήτημα.

Ο Στ. Λαμπρινίδης υπογράμμισε ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τέτοιου είδους συμφωνία» και υπενθύμισε ότι «αντικείμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας», προσθέτοντας ότι «η Αθήνα σέβεται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών και τάσσεται υπέρ της παραπομπής στο δικαστήριο της Χάγης σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης».

Στ. Λαμπρινίδης: Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να είμαστε όλα τα κόμματα μια γροθιά

Στ. Λαμπρινίδης: Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να είμαστε όλα τα κόμματα μια γροθιά

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν δέχεται να αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό οποιουδήποτε κόμματος ή πολιτικού και κάλεσε όλα τα ελληνικά κόμματα να είναι μια γροθιά απέναντι σε αυτά τα ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή