Κοινή δράση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ζητεί το ΚΚΕ

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 19:50
A- A A+

Στην ανάγκη συστράτευσης των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, εστίασε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κληθείσα να σχολιάσει την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ.

«Η κυβέρνηση έχει ως επιλογή τις απολύσεις, την άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο και στον στενότερο δημόσιο τομέα, μαζικές απολύσεις», τόνισε η κ. Παπαρήγα. Στόχος της όπως εξήγησε, είναι με αυτόν τρόπο, «να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που δουλεύουν περιστασιακά με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης σε βάρος αυτών που έχουν λιγότερο ή περισσότερο σταθερή δουλειά, προκειμένου για να μεγαλώσει και η πίτα της κερδοφορίας και της εκμετάλλευσης».

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, πρόσθεσε, πρέπει να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τους εργαζόμενους του δημόσιου, «όπως έπρεπε να το έχουν κάνει και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δέχονταν την προσωρινή απασχόληση, τις ελαστικές μορφές, τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή