Επιθέσεις με νεκρούς εναντίον οχημάτων στο Ισραήλ

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 13:34
UPD:16:50

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ενόπλων εναντίον οχημάτων στο νότιο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom.

A- A A+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ενόπλων εναντίον οχημάτων στο νότιο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτo, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom . Οι επιθέσεις «προήλθαν από τη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία προειδοποίησε ότι θα απαντήσει «με όλη την δύναμη και την αποφασιστικότητα» που απαιτείται.

«Τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που βρισκόταν καθ'οδόν για το Εϊλάτ και εκτόξευσαν ρουκέτα εναντίον άλλου οχήματος. Την ίδια ώρα, στρατιωτική περίπολος έπεσε σε εκρηκτικό μηχανισμό», σύμφωνα με δήλωση του ισραηλινού στρατού.

Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, ενώ η αρχές απέκλεισαν την περιοχή. Σύμφωνα με το στρατό δύο με τέσσερις ένοπλοι έπεσαν νεκροί.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολλά σημεία. Σηματοδοτεί την εξασθένιση του ελέγχου που έχει η Αίγυπτος στη χερσόνησο του Σινά και την επέκταση της τρομοκρατικής δραστηριότητας», ανέφερε ο Μπαράκ σε ανακοινωθέν του.

Αποκαλώντας τη Λωρίδα της Γάζας «πηγή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων», ο Μπαράκ τόνισε: «Θα δράσουμε εναντίον τους με όλη την δύναμη και την αποφασιστικότητα».

Ο Μαρκ Ρέγκεφ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ «έχει συγκεκριμένες και ακριβείς πληροφορίες ότι αυτοί οι τρομοκράτες που στοχοποίησαν Ισραηλινούς σήμερα προήλθαν από τη Λωρίδα της Γάζας».

Ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι οι ένοπλοι, μην μπορώντας να περάσουν στο Ισραήλ από τα αυστηρά φρουρούμενα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, μετέβησαν στο Σινά και από εκεί στο νότιο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε πως έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Μπιρσέμπα, λίγο μετά τις επιθέσεις εναντίον των οχημάτων, αλλά αργότερα ακύρωσε την πληροφορία.

Ο κυβερνήτης του νότιου Σινά Χάλεντ Φούντα διέψευσε από την πλευρά του πληροφορίες κατά τις οποίες ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών οχημάτων από το Σινά, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

«Ο κυβερνήτης του νοτίου Σινά διέψευσε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί από την Τάμπα προς το λιμάνι στην Εϊλάτ», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, αναφερόμενη στο θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα απέναντι από την Εϊλάτ στην μεθόριο με το Ισραήλ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή