Συρία: «Δεκατέσσερις νεκροί» παρά τις διαβεβαιώσεις Ασαντ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 15:18
UPD:18:04

Συριακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον έξι διαδηλωτές, σύμφωνα με ακτιβιστές που επικαλείται το Reuters, μία ημέρα μετά τη δήλωση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει και τις εκκλήσεις δυτικών δυνάμεων να παραιτηθεί.

A- A A+

Συριακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 14 ανθρώπους, σύμφωνα με ακτιβιστές που επικαλείται το Reuters, μία ημέρα μετά τη δήλωση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει και τις εκκλήσεις δυτικών δυνάμεων να παραιτηθεί.

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικίας 11 και 16 ετών, έχασαν την ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην Γάμπαγεμπ. Τέσσερις άλλοι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν στην Χιράκ. Στην Aνχελ, που βρίσκεται στην Ντεράα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες. Ένας ακόμα διαδηλωτής έχασε την ζωή του στα περίχωρα της Δαμασκού και τρεις άλλοι σκοτώθηκαν στην Χομς.

Σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού της Συρίας (LCC), τρεις από τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην Ντεράα ήταν στρατιώτες οι οποίοι αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ κατά των διαδηλωτών.

Από την πλευρά του, το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στην Γάμπαγεμπ από «ένοπλους άνδρες».

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ντεράα, χιλιάδες Σύροι φέρονται να κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Ζασέμ, της Χερμπάτ Γαζάλα, της Μπούσρα αλ-Χαρίρ, της Ζιβέχ και της Χιράκ, σύμφωνα με κατοίκους.

Πληροφορίες κάνουν ακόμα λόγο για ρίψη πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον του πλήθους στην Τάφας, στην Ντέιρ αλ-Ζορ και στo Υψίπεδο Χαουράν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή