Champions League: Δύσκολη κλήρωση για Ολυμπιακό

Στον 6ο Όμιλο με Αρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 19:38
UPD:20:03
A- A A+

Ατυχος στάθηκε ο Ολυμπιακός στην κλήρωση του Champions League, καθώς αν και αρχικά ο 6ος Όμιλος με Αρσεναλ και Μαρσέιγ φάνταζε καλός, η προσθήκη της πρωταθλήτριας Γερμανίας Ντόρτμουντ από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας άλλαξε τα δεδομένα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι από τους «κανονιέρηδες», που προήλθαν από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς μετά την φυγή των Σεσκ Φάμπρεγας και Σαμίρ Νασρίρ φέτος δείχνουν αρκετά αποδυναμωμένοι.

Η δευτεραθλήτρια Γαλλίας Μαρσέιγ ήταν η τρίτη καλύτερη περίπτωση από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μετά τις Σαχτάρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως αναμφίβολα η Ντόρμουντ ήταν η ισχυρότερη ομάδα του τέταρτου γκρουπ.

Η Μπορούσια πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή σεζόν πέρσι και τερμάτισε με άνεση στην κορυφή της Bundesliga. Αν και στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έχασε το μεγάλο αστέρι της, τον Τούρκο μέσο Νουρί Σαχίν από την Ρεάλ Μαδρίτης, ενισχύθηκε και δείχνει ιδιαίτερα ισχυρή.

Μεγάλο πλεονέκτημα και η έδρα της, το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, που με χωρητικότητα 80.720 θέσεων γεμίζει πάνω από το 95% στα περισσότερα παιχνίδια του συλλόγου, ο οποίος έχει το ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας.

Σχετικά με τον ΑΠΟΕΛ, η τύχη χαμογέλασε στους πρωταθλητές Κύπρου στη δεύτερη συμμετοχή τους στους ομίλους της διοργάνωσης, καθώς τους έστειλε στο πιο βατό θεωρητικά γκρουπ (το 7ο) με Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ.

Όμιλος φωτιά ο 1ος με Μπάγερν Μονάχου, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι, ενώ στον 8ο όμιλο θα κονταροχτυπηθούν η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν μαζί με τις Μπάτε και Πλζεν.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος

Μπάγερν

Βιγιαρεάλ

Μαν. Σίτι

Νάπολι

2ος

Ίντερ

ΤΣΣΚΑ

Λιλ

Τράμπζονσπορ

3ος

Μάντσεστερ

Μπενφίκα

Βασιλεία

Οτελούλ

4ος

Ρεάλ

Λιόν

Αγιαξ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

5ος

Τσέλσι

Βαλένθια

Λεβερκούζεν

Γκενκ

6ος

Αρσεναλ

Μαρσέιγ

Ολυμπιακός

Ντόρτμουντ

7ος

Πόρτο

Σαχτάρ

Ζενίτ

ΑΠΟΕΛ

8ος

Μπαρτσελόνα

Μίλαν

Μπάτε

Πλζεν

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις