ΣΑΤΑ: Σκανδαλώδης παραποίηση της απόφασης ΣτΕ από τον Γ. Ραγκούση

Δριμεία επίθεση Θ. Λυμπερόπουλου στον υπουργό Μεταφορών
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 14:18
UPD:16:04

Για σκάνδαλο παραποίησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κλειστά επαγγέλματα, από πλευράς υπουργείου Μεταφορών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

A- A A+

Για σκάνδαλο παραποίησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κλειστά επαγγέλματα, από πλευράς υπουργείου Μεταφορών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του συνδέσμου αυτοκινητιστών ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Λ.Συγγρού, ο κ. Λυμπερόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό για «ακατανόητη και σκανδαλώδη διοχέτευση πληροφοριών» και ότι κορόιδεψε τον κόσμο και τους ιδιοκτήτες ταξί, την ώρα που, όπως υποστήριξε, ο κλάδος δικαιώθηκε από πέντε κόμματα της Βουλής, συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ.

Θ. Λυμπερόπουλος: Ακατανόητη και σκανδαλώδης διοχέτευση πληροφοριών

Θ. Λυμπερόπουλος: Ακατανόητη και σκανδαλώδης διοχέτευση πληροφοριών

«Με μια μεθόδευση μέσα από "παπαγαλάκια" θέλησε να περάσει ότι δικαιώνεται και ήταν πολύ σωστή η απάντηση του κ. Ρέππα», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ενώ αμφισβήτησε ότι ο πρωθυπουργός έχει ανάψει «πράσινο φως» στον κ. Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος: «Δεν έχω καμία τέτοια πληροφορία», ανέφερε, εκτιμώντας πως ο πρωθυπουργός έστω και αργά «έβαλε τον ερασιτεχνισμό του κ. Ραγκούση σε ένα χρονοδιάγραμμα».

Τέλος, ο κ. Λυμπερόπουλος άφησε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι θα περιμένει τις αποφάσεις τις κυβέρνησης.

ΝΔ: Εικόνα εσωτερικής κυβερνητικής κατάρρευσης

«Το καλοκαιρινό σίριαλ της κόντρας Ραγκούση -Ρέππα καλά κρατεί. Οι δύο υπουργοί δεν κρατούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα», αναφέρει ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλος.

«Και όπως ομολογεί δημοσίως ο κ. Ρέππας, η ζημιά που υπέστη ο ελληνικός Τουρισμός και η εικόνα της χώρας διεθνώς, από την απεργία των Ταξί, ήταν αποτέλεσμα της δικής τους αντιπαράθεσης», συμπληρώνει, τονίζοντας πως «ο Πρωθυπουργός αρκείται στο ρόλο του...θεατή, διαρρέοντας μέσω κύκλων τη δυσαρέσκειά του».

«Η ασυνεννοησία και οι αντιπαραθέσεις, μεταξύ των υπουργών, προκαλούν επικίνδυνη κυβερνητική ανεπάρκεια, που την πληρώνει η χώρα. Εικόνα εσωτερικής κυβερνητικής κατάρρευσης», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΔΗΣΥ: Ενδοκυβερνητικές κόντρες ενισχύουν τη σύγχυση

«Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες μεταξύ υπουργών, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενισχύουν τη σύγχυση και τα αδιέξοδα», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Η κυβέρνηση», τόνισε, «επιβάλλεται να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση της απελευθέρωσης αγορών και επαγγελμάτων, για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό και να αντιμετωπίσει με σχέδιο την παρατεταμένη ύφεση» και κάλεσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να αναλάβει τις ευθύνες του, «κάνοντας πράξη τις διαρθρωτικές αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευτεί, έτσι ώστε να υπάρξει θετικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την κοινωνία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή