Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση να τεθεί σε εφεδρεία

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 14:40

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές και απέναντι στην αξιοπρέπειά του «να θέσει αυτή την κυβέρνηση σε εφεδρεία και όχι να τεθεί ο ίδιος υπό καθεστώς εφεδρείας και εκποίησης».

A- A A+

Δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, καταλογίζοντάς της ότι με τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών «θέτει υπό καθεστώς εφεδρείας τους Έλληνες και υπό καθεστώς εκποίησης ολόκληρη τη χώρα».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές και απέναντι στην αξιοπρέπειά του «να θέσει αυτή την κυβέρνηση σε εφεδρεία και όχι να τεθεί ο ίδιος υπό καθεστώς εφεδρείας και εκποίησης». «Όσο πιο γρήγορα δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση και στην τρόικα, τόσο το καλύτερο για το μέλλον αυτού του τόπου», υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε «έγκλημα» την προωθούμενη εκποίηση, όπως είπε, του δημόσιου πλούτου.

Α. Τσίπρας: Ο λαός να θέσει την κυβέρνηση σε εφεδρεία

Α. Τσίπρας: Ο λαός να θέσει την κυβέρνηση σε εφεδρεία

Προειδοποίησε μάλιστα «όσους ετοιμάζουν με διαδικασίες fast track να εκποιήσουν σ’ αυτές τις ευτελείς χρηματιστηριακές τιμές το δημόσιο πλούτο», ότι με αυτές τους τις πράξεις θα ασχοληθούν για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον «τόσο τα ποινικά όσο και τα ειδικά δικαστήρια που θα στηθούν για να κρίνουν αυτές τις πράξεις απάτης».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσης ότι τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει εξαπολυθεί μια πρωτοφανής εκστρατεία προπαγάνδας ενάντια στο δημόσιο χώρο, με αιχμή του δόρατος στους δημόσιους υπαλλήλους.

Στόχος αυτής της επίθεσης, εξήγησε, είναι ότι κάποιοι ήθελαν όπως είπε, να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις μίζες κάτω από το τραπέζι, την υπερχρηματοδότηση δημόσιων έργων για την Ολυμπιάδα, αλλά και τη σπατάλη της διαπλοκής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κ. Τσικρικάς, διαμήνυσε ότι ο αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα συνεχιστεί με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.

«Εκείνο που απαιτούμε και αξιώνουμε και το μήνυμα που στέλνουμε είναι: Φτάνει πια, ως εδώ. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας έχουν πληγεί τα μέγιστα από την κρίση. Να πληρώσουν επιτέλους και οι έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή