Εμμένει στις δηλώσεις του για τους δημόσιους υπαλλήλους ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω»
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 12:44
UPD:17:13
EUROKINISSI/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

A- A A+

Εμμένει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη δήλωση του περί ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια πολιτών, και τονίζει ότι δεν φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομα τους http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2051361 .

«Δεν πιστεύω ότι κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα αμφιβάλλει ότι εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους ή τουλάχιστον προσπαθώ. Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη. Η πραγματικότητα πρέπει να κατατίθεται, ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται μετά να είναι συνάρτηση της πραγματικότητας κι όχι αοριστολογιών», δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο κ. Λοβέρδος με αφορμή επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Περλεπέ- Σηφουνάκη για την ψυχική υγεία.

Μια ημέρα πριν από το βήμα της Βουλής και πάλι, ο υπουργός είχε εκτοξεύσει πυρά κατά των δημοσίων υπαλλήλων, προκαλώντας την αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.

«Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες - η γραφειοκρατία είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος ... Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκατομμύριο υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια πολιτών, με τη βεβαιότητα ότι "τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος" και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αντίθετος με τις δηλώσεις Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σημειώνοντας πως για να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο, πρέπει να έχουμε συμμάχους τους υπαλλήλους που δουλεύουν.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αποδυναμώνουν τις αλλαγές», εκτίμησε ο κ. Πρωτόπαπας και υποστήριξε ότι για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο ευθύνεται το πολιτικό σύστημα. «Πρέπει να είμαστε σοβαρό κράτος και να υλοποιούμε ό,τι ψηφίζουμε» πρόσθεσε αναφορικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στη ΝΕΤ, υπογραμμίζοντας ότι με γενικεύσεις δημιουργούνται ζητήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Λιντζέρη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ Fm. «Διαφωνώ με την προσέγγιση. Ακόμα κι αν είναι έτσι, ακόμα κι αν πιστεύω ότι ο δημόσιος τομέας είναι πάρα πολύ μεγάλος, ότι έχει στοιχεία αντιπαραγωγικά, θα πρέπει να σταματήσουμε να μαστιγώνουμε τις κοινωνικές ομάδες που απαρτίζουν τον ελληνικό πληθυσμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά φαινόμενα, τα οποία πραγματικά πρέπει να διορθωθούν», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι δυνατόν, να τα βάζουμε τη μια με την μια κοινωνική ομάδα, την άλλη με την κοινωνική ομάδα, θαρρείς και εμείς δεν είμαστε μέρος του προβλήματος ή θαρρείς και το ότι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και εμείς ερχόμαστε να το λύσουμε».

«Η γενίκευση και η δογματική αντίληψη εναντίον κοινωνικών ομάδων αποτελούν ακραία τοποθέτηση», ήταν η αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ. Ο κ. Λοβέρδος, προφανώς, απαξίωσε εν βρασμώ το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, καθόσον αν εν ηρεμία ελέχθησαν όσα ελέχθησαν, αυτή η πρόκληση μπορεί να οδηγήσει σε μία μονομαχία και αιματοχυσία με τη δημόσια διοίκηση, εκτίμησε το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης παρατήρησε πως είναι «η χειρότερη εκδοχή να λειτουργεί η κοινωνία με αντανακλαστικά αντιπαραθετικά, όταν όλα τα προβλήματα εντάσσονται σ' έναν συγκεκριμένο κύκλο, ο οποίος έχει σχέση με την παθογένεια της λειτουργίας του ελληνικού κράτους».

«Αυτή η δημόσια διοίκηση και δημόσιοι υπάλληλοι λειτουργούσαν στο πλαίσιο ενός πελατειακού κράτους. Ενός κράτους δομημένου στην αντίληψη μιας συγκεντρωτικής κρατικής αντίληψης που τροφοδοτούσε και εξυπηρετούσε τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα. Και αναφέρομαι όχι στους εργαζομένους και στους μισθωτούς, αλλά στην ίδια την λειτουργία της αγοράς. Κατά συνέπεια είναι ανάθεμα αυτό το οποίο λέει και όχι η αντιμετώπιση του ζητήματος με τον τρόπο που πρέπει να γίνει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε αναγκαίο το ενιαίο μισθολόγιο, σημειώνοντας ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημάνει την εξαθλίωση και τη μισθολογική αναξιοπρέπεια».

Για απαράδεκτες, λαϊκιστικές και ισοπεδωτικές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, που τροφοδοτούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και διχάζουν τους πολίτες, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή