Πρεμιέρα με ήττα για τον Ολυμπιακό

Champions League
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 23:42
UPD:14/09/2011 18:13

A- A A+

Την αγωνιστική του απραξία πλήρωσε ο Ολυμπιακός, που ξεκινάει με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Champions League μετά από την μάλλον φτηνή ήττα που γνώρισε από την Μαρσέιγ με 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Πέντε μήνες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της και με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε την απαραίτητη συνοχή για να τα βγάλει πέρα σε ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού και παραδόθηκε αμαχητί στους αντιπάλους της.

Οι Μαρσεγιέζοι δεν παρουσίασαν τίποτα το εξαιρετικό, επιβεβαιώνοντας τους λόγους για το άσχημο ξεκίνημά τους στο γαλλικό πρωτάθλημα, όμως ήξεραν τι ήθελαν και είχαν τις δυνατότητες για να το πάρουν. Χωρίς να υπερβάλλουν εαυτούς σε κανένα σημείο της συνάντησης, κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση που τους άσκησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο, για να ψάξουν στη συνέχεια με την ηρεμία τους το γκολ.

Όταν το πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, έριξαν μια και δυο ταχύτητες στο ρυθμό τους, προτιμώντας να ταμπουρωθούν και να περιμένουν να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση, παρά να κινδυνέψουν, βγαίνοντας όλοι μαζί μπροστά. Ούτως ή άλλως είχαν τους παίκτες μπροστά, όπως ο Σεϊρού ή ο σκόρερ Λούτσο Γκονζάλεζ για να κάνουν ζημιά από το τίποτα.

Και πράγματι, το μοναδικό τέρμα στη συνάντηση δεν ήταν καμιά εκπληκτική ομαδική ενέργεια, αλλά απλώς αποτέλεσμα ενός καλού συνδυασμού και λίγης τύχης από πλευράς Μαρσέιγ. Έξι λεπτά μετά την επάνοδο των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος ο Μορέλ ξέφυγε στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού και έφτασε μέχρι τη γραμμή του κόρνερ, πριν γυρίσει τη μπάλα για τον Γκονζάλεζ. Ο Αργεντινός έχοντας ξεφύγει από την ασφυκτική επιτήρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου την περίμενε μπροστά από τον Κονστάντσο και με ένα τυπικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Η είσοδος του Τζιμπούρ αντί του αργού Γέστε έδωσε ζωή στην επίθεση των ερυθρολεύκων, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να κυνηγήσει ορθολογικά την ισοφάριση. Μόνο ο Τοροσίδης από τα δεξιά δημιουργούσε κάποια ρήγματα, ενώ και ο αεικίνητος Αμπντούν προσπαθούσε. Τρεις παίκτες, όμως, δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά για μια ολόκληρη 11αδα σε αυτό το επίπεδο και μοιραία ο Ολυμπιακός καλείται από το ξεκίνημα των ομίλων να παλέψει με την πλάτη στον τοίχο.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πειραιά ταξιδεύει στο Λονδίνο και εν συνεχεία αντιμετωπίζει μέσα-έξω την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ, η οποία ήρθε ισόπαλη στην έδρα της με 1-1 με την Αρσεναλ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα (68' Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Φουστέρ (68' Μακούν), Γέστε (55' Τζιμπούρ), Μιραλάς

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Εν Κούλου, Ντιαβαρά, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (81' Σεϊρού), Αμαλφιτανό, Λούτσο Γκονζάλεζ (76' Καμπορέ), Μορέλ, Ρεμί (69' Αϊγιού)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις