Champions League: Ήττα-έκπληξη για Ίντερ

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 23:59
UPD:16/09/2011 12:41
REUTERS/STEFANO RELLANDINI

A- A A+

Πριν μερικά χρόνια ήταν ο Γιόσου Σαριέγκι με τον Παναθηναϊκό, που έφευγε με το διπλό από το «Μεάτσα». Τώρα η Τραμπζονσπόρ άλωσε το Μιλάνο, επικρατώντας 1-0 της Ιντερ.

2ος Όμιλος

Ίντερ-Τραμπζονσπόρ 0-1

Χειρότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να περιμένει ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι στην τεχνική ηγεσία της Ιντερ. Ηττα στο ιταλικό Σούπερ Καπ από την Μίλαν, ήττα στην πρεμιέρα της Serie A από την Παλέρμο, ήττα και στην 1η αγωνιστική του Champions League από την Τραμπζονσπόρ στο «Τζιουζέπε Μεάτσα»! Ο τεχνικός των Νερατζούρι προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Μιλίτο για να δώσει θέση βασικού στον Πατζίνι, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε τη μοναδική καλή ευκαιρία της ομάδας του, όταν απέτυχε να σκοράρει από κοντά με σουτ. Η Ιντερ δεν ήταν καλή, ο Γκασπερίνι για να ενισχύσει την επίθεση της ομάδας του έριξε στο ματς τον Μιλίτο στην επανάληψη, όπως και τον Αλβαρεζ, αλλά η Ιντερ δυσκολευόταν πάρα πολύ να αναπτυχθεί ορθόδοξα και να κάνει ευκαιρία. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε στο 76' με το πλασέ του Σελούστκα, που πήρε την μπάλα μετά το οριζόντιο δοκάρι του Αλντιντόπ, που ήταν εκτεθειμένος. Μέχρι και το τέλος του ματς οι Νερατζούρι προσπάθησαν να σώσουν κάτι από το ματς αλλά δεν τα κατάφεραν, προκαλώντας απογοήτευση στους τιφόζι...

Λιλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2

Ο πιο έμπειρος παίκτης του γηπέδου, ο Τζο Κόουλ με 51 συμμετοχές στο Champions League, ξεκίνησε από τον πάγκο, ο Ρούντι Γκαρσία είδε το παιχνίδι από τις εξέδρες λόγω της τιμωρίας του και η Λιλ έφτασε μία ανάσα από την... πηγή, όμως νερό δεν ήπιε! Οι πρωταθλητές Γαλλίας με τον Φρεντερίκ Μπομπάρντ στον πάγκο ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως οι Ρώσοι είχαν... Ντουμπία! Η παλιά γνωστή διαφήμιση έλεγε «δεν πίνεις νερό, πίνεις βαλούδο». Στη Γαλλία, λοιπόν, μπορεί να πίνουν... βελούδο, όμως οι Μοσχοβίτες πίνουν νέρο με όνομα... Ντουμπία! Ο πρώτος σκόρερ της περυσινής Λιγκ 1, Μούσα Σόου άνοιξε το σκορ στο 45' με διπλή προσπάθεια από κοντά (αυτό ήταν το 50ό γκολ που δέχεται η ΤΣΣΚΑ στο Champions League), ο Μπενουά Πεντρετί έκανε το 2-0 στο 57', μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με δυο γκολ του Ντουμπία στο 72' και στο 90' έφυγαν από το «Μετροπόλ» με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφήνοντας τους Γάλλους στα κρύα του λουτρού!

1ος Όμιλος

Βιγιαρεάλ-Μπάγερν Μονάχου 0-2

Μέχρι την επίσκεψη της Μπάγερν ήταν απόρθητη. Η έδρα της Βιγιαρεάλ ήταν και το μεγάλο όπλο της όποτε έδινε το παρών στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ουδέποτε είχ υποταχθεί εκεί, μετρώντας πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες. Ολα αυτά βέβαια είπαμε, μέχρι να πάνε εκεί οι Βαυαροί. Το συγκρότημα του Γιουπ Χάινκες έδειξε με το καλημέρα τι θα συμβεί. Ο Φρανκ Ριμπερί δημιούργησε από τα αριστερά και αφού πέρασε δύο αντιπάλους, σέρβιερε έτοιμο γκολ στον Τόνι Κρόος (7'), ο οποίος πλάσαρε χαλαρά στην αριστερή γωνία του Ντιέγο Λόπεθ. Το Κίτρινο Υποβρύχιο με πολλούς πιτσιρικάδες στη σύνθεση του δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πέραν μία καλής ενέργειας του Τζουζέπε Ρόσι στο 20' (απέκρουσε ο Νόιερ), δεν δημιουργήθηκε καμία άλλη απειλή για τους φιλοξενούμενους. Αντιθέτως, εκείνοι ήταν που διπλασίασαν τελικά τα τέρματα τους. Ο Ραφίνια (είχε μπει στο ματς εξαιτίας τραυματισμού του Βαν Μπούιτεν), αφού έκανε... ποδιά στον Καταλά, σούταρε διαγώνια με δύναμη και έκανε το 2-0 (76').

Μάντσεστερ Σίτι-Νάπολι 1-1

Η Σίτι επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη μετά από 43 ολόκληρα χρόνια με τον γαμπρό του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα, Κουν Αγουέρο, να αντιμετωπίζει την ομάδα με την οποία μεγαλούργησε ο Ντιεγκίτο, τη Νάπολι... Οι «πολίτες» είχαν παίξει ξανά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1968/69, όταν είχαν αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από την Φενέρμπαχτσε. Από τους πάγκους των δύο ομάδων ξεκίνησαν οι μοναδικοί παίκτες, που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο, ο Τέβες για την Σίτι και ο Πάντεφ για τη Νάπολι. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο (με Τουρέ οι γηπεδούχοι, με Λαβέτσι οι φιλοξενούμενοι), όμως το μηδέν παρέμεινε.

Όλα αυτά μέχρι το 69', όταν ο Μάτζιο έκανε εκπληκτική κούρσα, έβγαλε ταχύτατα την ομάδα του στην αντεπίθεση, άφησε την μπάλα στον Καβάνι, ο οποίος άνοιξε το σκορ! Η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις 5', καθώς ο Κολάροφ με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 74'! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για την ολική ανατροπή, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης. Άγγλοι και Ιταλοί ήταν η 9η ομάδα της χώρας τους, που συμμετέχει στους ομίλους του Champions League, με τους Γερμανούς και τους Ισπανούς να είναι οι μοναδικοί που τους ξεπερνούν με 10 και 12 ομάδες αντίστοιχα.

3ος Όμιλος

Μπενφίκα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Στο ριμέικ του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1968 Μπενφίκα και Γιουνάιτεντ αναμετρήθηκαν στην Πορτογαλία. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές ενόψει... Τσέλσι και οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας δίκαια το προβάδισμα στο 24' με τον Καρντόσο. Το... άστρο, όμως, του Ράιαν Γκιγκς δε λέει να σταματήσει να λάμπει, καθώς ο Ουαλός έφερε με εκπληκτικό σουτ το παιχνίδι στα ίσα στο 42'. Ο Γκιγκς έσπασε το δικό του ρεκόρ ως ο γηραιότερος σκόρερ στην διοργάνωση, καθώς σκόραρε και πάλι μετά από 142 ημέρες και το γκολ του απέναντι στη Σάλκε σε ηλικία 37 ετών και 290 ημερών! Ο μέσος της Γιουνάιτεντ, μάλιστα, σκοράρει στις τελευταίες 16 από τις 17 τελευταίες σεζόν στο Champions League (μόνη σεζόν που δεν βρήκε δίχτυα ήταν η 2007-08)! Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ανοιχτό, οι δύο ομάδες είχαν αμφότερες καλές στιγμές, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους Άγγλους να συνεχίζουν το εντυπωσιακό τους σερί στους ομίλους, όπου στα τελευταία 26 πλέον παιχνίδια έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά!

Βασιλεία-Οτελούλ 2-1

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Βασιλεία, που έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της Οτελούλ εντός έδρας και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου, καθώς η Μπενφίκα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1). Στο 28' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους Ελβετούς με τον Αλεξάντερ Φράι να πιάνει τρομερό μακρινό σουτ και να αναγκάζει τον Γκράχοβατς σε εντυπωσιακή επέμβαση. Το σκορ άνοιξε στο 39' με κεφαλιά του Φράι στη δεύτερη φάση που έκανε η ομάδα του μετά από εξαιρετική ενέργεια του και σέντρα του Στρέλερ από δεξιά (1-0). Οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν στο 58' μετά από σουτ του Αντάλ, ασταθή επέμβαση του Σόμερ και κοντινό πλασέ του Πένα για το 1-1. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 84' με πέναλτι του Αλεξ Φράι το οποίο κέρδισε ο Στρέλερ. Στη φάση αυτή για την Οτελούλ αποβλήθηκε ο Σαλαγκεάνου, ενώ στο 87' για τους γηπεδούχους ο Χούγκελ.

4ος Όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Και όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρεάλ εμφανιζόταν στην Ευρώπη με κόκκινη εμφάνιση. Είχαν προηγηθεί δύο ταξίδια σε Κάρντιφ (1971) και Ντιναμό Κιέβου (1973). Κοινό εκείνων των δύο αγώνων η απουσία γκολ για τους Μαδριλένους. Αυτές οι αρνητικές μνήμες άρχισαν να ξυπνούν στους γηραιότερους φίλους της ομάδας, καθώς έβλεπαν το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο (τιμωρημένος στην εξέδρα) να μην μπορεί να σκοράρει στο «Μάξιμιρ». Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία της και η Βασίλισσα αδυνατούσε να σκοράρει.

Στο 12' ο Καρίμ Μπενζεμά, ο πιο δραστήριος των φιλοξενούμενων, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Γάλλος ήταν που δημιούργησε και τις δύο καλές στιγμές της ομάδας του στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη, ο Μαρσέλο έστρωσε στον Ανχελ Ντι Μαρία (54') και ο Αργεντινός πέτυχε με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ το πρώτο γκολ της Ρεάλ με τα κόκκινα. Ο Μαρσέλο που έδωσε την ασίστ, λίγο έλειψε να γίνει και μοιραίος, μιας και αποβλήθηκε (73') με δεύτερη κίτρινη για θέατρο εντός της αντίπαλης περιοχής. Ακόμα και έτσι όμως οι Κροάτες δεν μπόρεσαν ποτέ να απειλήσουν και ξεκίνησαν με ήττα την περιπέτεια τους στον θεσμό, όπου επέστρεψαν έπειτα από 12 χρόνια απουσίας.

Αγιαξ-Λυών 0-0

Η σύνθεση ξένιζε. Οχι τους ντόπιους. Αυτοί γνωρίζουν και εμπιστεύονται διαχρονικά την πιτσιρικαρία. Ισως βέβαια τούτη τη φορά να το παράκαναν κατιτίς, αλλά και πάλι δεν τους βγήκε και σε πολύ κακό. Κόντρα στη Λιόν ο Αγιαξ παρατάχθηκε με μία 11άδα από... μπόμπηρες. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν μόλις 23 ετών και 143 ημερών. Αυτό σημαίνει πως ήταν η δεύτερη νεότερη ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την Αρσεναλ (21 ετών και 215 ημερών το 2008 κόντρα στον Ολυμπιακό). Οσο και να το ήθελαν λοιπόν οι γηπεδούχοι, η απειρία τους συνέβαλε στο να μείνουν στην εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία με τους Γάλλους που αφενός δεν είναι καταδικαστική αφετέρου δεν είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμη.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις