Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ ΟΤΑ

«Όχι» σε νέα μέτρα και εργασιακή εφεδρεία
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 13:12
UPD:15:33

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποίησαν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ.

A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποίησαν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως τις περικοπές μισθών και την προώθηση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας.

Μικροένταση μάλιστα υπήρξε όταν εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο του υπουργείου, αλλά απωθήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξη 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου, καθώς και τρίωρη παναττική στάση εργασίας μεθαύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου).

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Οπως υποστηρίζουν, το προσωπικό στα μέσα σταθερής τροχιάς έχει ήδη μειωθεί δραστικά, με τις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Χειρόφρενο δεν αποκλείεται να τραβήξουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Τη συμμετοχή της εν τω μεταξύ στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει την Τρίτη η ΠΟΣΠΕΡΤ από τις 18.00 έως τις 23.00, κατά της εργασιακής εφεδρείας αποφάσισε η Διαρκής Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή