Μπλακ αουτ στις συγκοινωνίες

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους της Αθήνας
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 06:11
UPD:11:16

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατούσε το πρωί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των ιδιοκτητών ταξί.

A- A A+

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατούσε το πρωί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και των ιδιοκτητών ταξί, παρότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι, λόγω των απεργιών, δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πεδίο των κινητοποιήσεων, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για 24 ώρες μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ , Προαστιακός και τρένα ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις και εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Και οι ιδιοκτήτες ταξί τραβούν χειρόφρενο από τις 5 το πρωί σήμερα έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής. Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης για «ξεπούλημα» των επιβατικών μεταφορών στα «μεγάλα συμφέροντα».

Μετ΄εμποδίων θα πραγματοποιηθούν και οι πτήσεις από και προς το «Ελ. Βενιζέλος» λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην παναττική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 12.30 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η Olympic Air http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2060047, αλλά και η Aegean Airlines http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2060019 ανακοίνωσαν τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι -μαζί με φοιτητές- θα συμμετάσχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στα Προπύλαια.

H ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε τετράωρη στάση εργασίας (11.30 - λήξη ωραρίου), διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και για την υποβάθμιση της Παιδείας.

Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι δάσκαλοι. Τρίωρη στάση εργασίας (11.00 - 14.00 για την πρωινή βάρδια & 14.00 - 17.00 για την απογευματινή) πραγματοποιούν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Απεργίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου

Εν τω μεταξύ, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ στις 5 Οκτωβρίου και γενικής απεργίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Ο αγώνας μας απέναντι σε μια πολεμική ιαχή της τρόικας και της κυβέρνησης θα είναι ανειρήνευτος», ξεκαθάρισε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος τη ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά την πανεργατική απεργία της 19ης Οκτωβρίου.

«Αν η κυβέρνηση, αν η τρόικα απειλούν την κοινωνία ότι έχει μπροστά της ένα μαραθώνιο, πρέπει να ξέρoυν ότι και η απάντησή μας θα είναι ένας αγωνιστικός μαραθώνιος, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε ως «εκτελεστικό απόσπασμα» το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο, όπως εκτίμησε, θα δημιουργήσει 250.000 νέους ανέργους.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν, εκτός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και περιφερειακές δράσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα όπως συσκέψεις συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή