ΑΔΕΔΥ: Βάρβαρα και εξοντωτικά τα μέτρα της κυβέρνησης

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 18:03
A- A A+

Για «βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα» που οδηγούν στο «εκτελεστικό απόσπασμα» της πτώχευσης και του αφανισμού χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους έκανε λόγο η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή, μετά τον «ισοπεδωτικό κεφαλικό φόρο» στα ακίνητα που επεκτάθηκε μέχρι και το 2014, τα νέα μέτρα «καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια» και αποτελούν την «ταφόπλακα» της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση ότι αφού «κατακρεούργησε» μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τώρα ανακοινώνει «απολύσεις 30.000 εργαζομένων μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας».

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι για πρώτη φορά από το 1911 και την κατοχύρωση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται με απόλυση, παρά τις συνταγματικές δεσμεύσεις.

Κάνει ακόμη λόγο για «οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων», ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι, αλλά και «δραματική μείωση» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% - 40%.

Σημειώνει τέλος ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με απεργιακούς αγώνες, με τους κοινούς αγώνες με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν «να ανατρέψουν τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή