Αλ. Παπαρήγα: «Όχι» στη συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 16:31
A- A A+

Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε ιδέα συρρίκνωσης της κρατικής τηλεόρασης, «παρά τις όποιες διαφωνίες ως προς το πολιτικό περιεχόμενο των πολιτικών εκπομπών της», εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ επισήμανε ότι δεν πρέπει να μετατραπούν σε θύματα μιας συγκεκριμένης πολιτικής οι εργαζόμενοι στον τομέα, οι οποίοι έχουν περιοριστεί, όπως είπε, αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι ένας αναβαθμισμένος ρόλος της κρατικής τηλεόρασης θα μπορούσε, τουλάχιστον στον τομέα του πολιτισμού, της προβολής κοινωνικών θεμάτων, να έχει ένα θετικό ρόλο και θα μπορούσε να δικαιολογήσει ακόμα και προσλήψεις, για ένα ολοκληρωμένο έργο.

Α. Παπαρήγα: Η συρρίκνωση της ΕΡΤ ανοίγει χώρο στα κανάλια των επιχειρηματιών

Α. Παπαρήγα: Η συρρίκνωση της ΕΡΤ ανοίγει χώρο στα κανάλια των επιχειρηματιών

Αντιθέτως, τόνισε, η υπαγωγή της κρατικής τηλεόρασης σε μια ανεξάρτητη αρχή, όχι μόνο δεν υποδηλώνει μείωση της κρατικής παρέμβασης, αντίθετα, μέσα σ’ αυτή την ανεξάρτητη αρχή θα υπάρχουν σίγουρα άμεσοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου.

«Έτσι από μια κρατική τηλεόραση θα έχουμε μια τηλεόραση απευθείας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και με εργαζόμενους με όρους δουλεμπορίου», παρατήρησε.

Προτεινόμενα για εσάς