Βαλβέρδε: Κάθε ματς σαν τελικός

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 21:48
UPD:28/09/2011 00:02
A- A A+

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός θα παλέψει για το καλύτερο κόντρα στην Aρσεναλ, χαρακτηρίζοντας κι αυτή την αναμέτρηση τελικός. Μέλμπεργκ: Το πιο δύσκολο ματς.

«Θα παλέψουμε για το καλύτερο!»

Αρχικά ο Βαλβέρδε επισήμανε πως «σίγουρα το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Ο ρυθμός αυτών των αγώνων δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την δυσκολία.

Ο ρυθμός με τον οποίο αγωνίζονται οι αγγλικές ομάδες δεν έχει καμία σχέση με τον ρυθμό με τον οποίο παίζουν οι ελληνικές ομάδες. Στην Αγγλία παίζουν πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουμε σωστά αντανακλαστικά».

Αναφορικά με το πόσο έχει βελτιωθεί ο Ολυμπιακός υποστήριξε πως «είμαστε σίγουρα βελτιωμένοι. Είμαστε πολύ καλύτεροι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο αύριο. Είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες που θα παίξουμε. Θα παλέψουμε για το αποτέλεσμα. Αναγνωρίζουμε ότι η Aρσεναλ είναι το φαβορί αλλά θα δώσουμε μεγάλη μάχη για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», σχολίασε ο Βάσκος ερωτηθείς για το πόσο έχει βελτιωθεί ο Ολυμπιακός.

Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θέλησε να σταθεί στις απουσίες που έχει η Aρσεναλ, λέγοντας: «Αντιμετωπίζουμε την Aρσεναλ σαν σύνολο και όχι σαν μονάδες, γι' αυτό είτε έχει μία απουσία είτε πολλές είναι για εμάς το ίδιο. Θα πρέπει όπως και να 'χει να τους δούμε σαν ένα σύνολο και να μην ασχοληθούμε με τις μεμονωμένες απουσίες. Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε περήφανους».

«Εμείς κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι τελικός. Το γεγονός ότι χάσαμε στην πρεμιέρα έχει δυσκολέψει τα πράγματα. Είναι γεγονός αυτό αλλά εμείς θα πρέπει να το παλέψουμε», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση που του έγινε εάν λόγω των διαφορετικών συνθηκών σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα της ομάδας απάντησε ότι «το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο απλό απ' ότι νομίζουμε. Η ομάδα που θα επιβάλλει τον ρυθμό της θα κερδίσει και το ματς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στον αγώνα. Έχει σημασία ότι η Aρσεναλ παίζει εντός έδρας και εμείς όχι αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους κοιτάξουμε στα μάτια».

Μέλμπεργκ: «Με προσοχή στον πιο δύσκολο αγώνα»

Από την μεριά του ο Όλαφ Μέλμπεργκ έπλεξε το εγκώμιο της Aρσεναλ και διευκρίνισε πως χρειάζεται οι παίκτες του Ολυμπιακού να προσέξουν πολύ στο πιο δύσκολο ματς τους. Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Σουηδός ερωτηθείς για το πως περιμένει το παιχνίδι με την Άρσεναλ δεδομένων των απουσιών της τόνισε ότι «εμείς θα μείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Στα τελευταία ματς έχουμε δείξει πως βελτιωνόμαστε».

«Σε σχέση με την Μαρσέιγ έχουν προηγηθεί και άλλα ματς. Πλέον είμαστε αρκετά πιο έτοιμοι. Με την Μαρσέιγ προερχόμασταν από μακρά απραξία. Ελπίζω ότι έχουμε βελτιωθεί και πως θα παίξουμε ακόμα πιο σκληρά», τόνισε μετά ο έμπειρος στόπερ.

Όσον αφορά στον Φαν Πέρσι ο Μέλμπεργκ δήλωσε πως «όταν ήμουν στην Aστον Βίλα έπαιζε πιο πολύ ακραίος. Τώρα αγωνίζεται ως κυνηγός. Πρόκειται για έναν ικανότατο σκόρερ και έναν πολύ καλό παίκτη, αλλά δεν είναι ο μόνος ικανός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της Aρσεναλ.

Δεν είναι ο μόνος πολύ καλός παίκτης που έχει η αγγλική ομάδα. Έχει και άλλους πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε και αυτόν και τους υπόλοιπους παίκτες.

Πλέον αισθανόμαστε καλά ως ομάδα. Είχαμε μεγάλη διακοπή τον τελευταίο καιρό λόγω της καθυστέρησης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα αλλά τώρα είμαστε καλύτερα. Εγώ είχα κάποια προβλήματα και δεν έπαιξα σε όλα τα φιλικά αλλά τώρα είμαι πιο καλά και ευελπιστώ πως θα βοηθήσω την ομάδα μου», επισήμανε σχετικά με τον Φαν Πέρσι ο Μέλμπεργκ.

Σχετικά για τον τρόπο αντιμετώπισης της Aρσεναλ ο Σουηδός είπε πως δεν αλλάζει κάτι παρά το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα δεν έκανε τόσο καλό ξεκίνημα ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Επιπλέον υποστήριξε πως αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό θα είναι το πιο δύσκολο παρότι έχει βελτιώσει την εικόνα του.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις