Champions League: Για την υπέρβαση ο ΑΠΟΕΛ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 11:31
A- A A+

Τη νέα μεγάλη έκπληξη θα προσπαθήσει να κάνει ο ΑΠΟΕΛ στο Ντόνετσκ, στην Αγ. Πετρούπολη δοκιμάζεται η Πόρτο. Επιστρέφει στο «Μεστάγια» ο Μάτα με την φανέλα της Τσέλσι, για το πρώτο τρίποντο η Λεβερκούζεν κόντρα στην Γκενκ. Τέλος, στον 8ο όμιλο εύκολο βράδυ αναμένεται να έχουν Μπαρτσελόνα και Μίλαν.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Βαλένθια-Τσέλσι

Μόλις ένα μετά την αποχώρησή του με προορισμό την Τσέλσι, ο Χουάν Μάτα επιστρέφει στο «Μεστάγια». Ο Ισπανός μέσος επιστρέφει κόντρα στην παλιά του ομάδα και αναμένεται θερμή υποδοχή. Η Βαλένθια την πρώτη αγωνιστική έμεινε στην ισοπαλία στο Βέλγιο απέναντι στην Γκενκ και θέλει να σπάσει το ρόδι στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα από την Σεβίλλη σε ένα παιχνίδι που ο Μπανέγκα αστόχησε σε πέναλτι. Μοναδική απουσία για τις «νυχτερίδες» ο τραυματίας Τοπάλ. Η Τσέλσι δείχνει σιγά σιγά να αποτκά ρυθμό και το πιο σημαντικό ο Φερνάντο Τόρες να σκοράρει. Οι «μπλε» ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Λεβερκούζεν την πρώτη αγωνιστική και γνωρίζουν ότι αν φύγουν από το «Μεστάγια» με βαθμό ή βαθμούς τότε έχουν κάνει σημαντικό βήμα για την πρωτιά.

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γκενκ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη η Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Γκενκ. Οι Γερμανοί γνώρισαν φυσιολογική ήττα από την Τσέλσι στο Λονδίνο και γενικά το τελευταίο δίαστημα δείχνουν κάπως να κολλάνε, αφού έχουν δεχτεί επτά γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ελαφρυντικό οι πολλές απουσίες, αλλά απέναντι στην Γκενκ επιστρέφουν οι βασικοί Σίρλε, Κάντλετς, και Μπάλακ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, είναι ικανοποιημένοι με το βαθμό κόντρα στη Βαλένθια και θα κυνηγήσουν κάτι ανάλογο και στη «Μπάι Αρένα». Μοναδική απουσία ο τραυματίας Γιόνελετ.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Πόρτο

Η Ζενίτ δεν περίμενε ότι θα βρει τέτοια αντίσταση από τον ΑΠΟΕΛ και παρότι προηγήθηκε γνώρισε την ήττα στο «ΓΣΠ» ενώ έχασε και τον Μπρούνο Άλβες που αποβλήθηκε. Πλέον το παιχνίδι με την Πόρτο αποκτά μεγάλη σημασία φού η ομάδα του Σπαλέτι χρειάζεται μόνο νίκη. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι ιδανικά αφού με δύο νίκες επί των Ρούμπιν Καζάν και Τομ Τομσκ ανέβηκε στην κορυφής της βαθμολογίας. Μοναδική απώλεια ο τιμωρημένος Μπρούνο Άλβες. Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Πόρτο στον όμιλο κερδίζοντας με 2-1 την Σαχτάρ. Στο πρωτάθλημα όμως έμεινε στην ισοπαλία με την Μπενφίκα δείχνοντας ότι ακόμα προσπαθεί να βρει τον καλό της εαυτό. Η απουσία του Φαλκάο δεν έχει αναπληρωθεί και ο Χουλκ μόνος του δεν φτάνει. Απών ο τιμωρημένος Γκουαρίν, ενώ επιστρέφουν Ρολάντο και Αλβαρο Περέιρα.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-ΑΠΟΕΛ

Έχοντας φριχτά παράπονα από την διαιτησία η Σαχτάρ γνώρισε την ήττα από την Πόρτο την πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου προηγήθηκε μέσα στο «Ντραγκάο» αλλά ηττήθηκε με 2-1 χάνοντας και τους Ρακίτσκι και Τσιγκρίσκι που αποβλήθηκαν. Στο πρωτάθλημα τρέχει ένα αήττητο σερί έξι αγώνων καταφέρνοντας να φύγει με το βαθμό από την έδρα της Ντιναμο Κιέβου. Τιμωρημένοι οι δύο σέντερ μπακ, ενώ αμφίβολος είναι και ο Φερναντίνιο. Ο ΑΠΟΕΛ φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να τρελάνει κόσμο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τρομερή εμφάνιση κατάφερε να επικρατήσει της Ζενίτ με 2-1, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αϊλτον και Μαντούκα είναι σε τρομερή κατάσταση και πλέον οι πρωταθλητές Κύπρου κάνουν όνειρα ακόμα και για πρόκριση. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Το ευχάριστο για τους Κύπριους είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα παρτάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίλαν-Βιτόρια Πλζεν

Πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα έστω και δύσκολα με 1-0 επί της Τσεζένα. Οι «ροσονέρι» έχουν χτυπηθεί απο τραυματισμούς κυρίως στην επίθεση και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προβληματίζεται για την δύσκολη συνέχεια. Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ έκλεψε τον βαθμό μέσα στο «Καμπ Νου» και τώρα κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν θέλει τη νίκη για να καθαρίσει την υπόθεση-πρόκριση. Σημαντικές απουσίες για άλλο ένα παιχνίδι, αφού οι Ρομπίνιο, Πάτο, Αντονίνι, Μπονέρα, Μεξές, Μπόατενγκ, Φλαμινί είναι τραυματίες, ενώ και ο Ιμπραϊμοβιτς μπορεί να προφυλαχθεί, αφού ακολουθεί το ματς με την Γιουβέντους. Για ό,τι καλύτερο αναμένεται να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο οι πρωταθλητές Τσεχίας, αφού γνωρίζουν ότι σε όμιλο με Μίλαν και Μπαρτσελόνα δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα

Απάντησε στους επικριτές της με τον καλύτερο τρόπο η Μπαρτσελόνα. Μετά τις ισοπαλίες με Μίλαν, Σοσιεδάδ και Βαλένθια ξέσπασε σε Οσασούνα και Ατλέτικο Μαδρίτη. Κόντρα στην ΜΠΑΤΕ δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον Μέσι ξανά σε κέφια (προέρχεται από το χατ-τρικ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης) με τον Γκουαρντιόλα να μην έχει στην αποστολή τους Ινιέστα, Σάντσες και Αφελάι. Ζει και αναπνέει η ΜΠΑΤΕ αγια το μεγάλο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Sold out και στο Μινσκ αναμένεται γιορτή με τους γηπεδούχους να ξέρουν τι τους περιμένει, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν για την έκπληξη. Εκτός ο φορ Ροντιόνοφ και οι μπακ Γιούρεβιτς και Κούντσεβιτς.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις