Φιλιππίνες: Αυξάνονται οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 13:22

Στους 23 ανέρχονται οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Αγοούνται, ωστόσο, τουλάχιστον 35 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ψαράδες.

A- A A+

Στους 23 ανέρχονται οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Αγοούνται, ωστόσο, τουλάχιστον 35 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ψαράδες. Τα περισσότερα θύματα καταπλακώθηκαν από δέντρα, κτίσματα ή άλλες κατασκευές.

Οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να καθαρίζουν τις περιοχές που επλήγησαν από τον Νεσάτ. Οι κρατικές υπηρεσίες και αρκετές επιχειρήσεις λειτουργούν, αλλά πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά ενώ και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μανίλα παραμένει σήμερα κλειστή αφού πλημμύρισε χθες.

Ο Νεσάτ έπληξε τις βορειοανατολικές Φιλιππίνες χθες με ανέμους ταχύτητας 140 χλμ.-170 χλμ. την ώρα.

Σχεδόν 53.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στέγες καταστράφηκαν, πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης και του δικτύου τηλεπικοινωνιών ανατράπηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτήρια υπέστησαν ζημιές.

Το υπουργείο Γεωργίας εκτίμησε ότι οι ζημιές σε καλλιέργειες ανέρχονται σε σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας οι ζημιές σε υποδομές ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή