Φ. Κουβέλης: Αναγκαία η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με τεκμηρίωση

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 14:53
UPD:14:56
A- A A+

Αναγκαία χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημειώνοντας ωστόσο πως χρειάζεται τεκμηρίωση.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι για την εφεδρεία υπάρχουν νομικά και συνταγματικά κωλύματα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Ούτως ή άλλως, ακόμη και για την κυβέρνηση που προωθεί αυτό το μέτρο, υπάρχουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας», είπε και πρόσθεσε «ζητήματα που έχουν σχέση με το απαράδεκτο των ομαδικών απολύσεων, σύμφωνα και με την κοινοτική νομοθεσία».

Ακόμη, έκανε λόγο για «ζητήματα που έχουν σχέση με τη μεταβολή των εργασιακών συνθηκών, έντονα νομικά και συνταγματικά ζητήματα, τα οποία θα βρεθούν μπροστά στην κυβερνητική επιλογή να προωθήσει το μέτρο της εφεδρείας».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε ότι «θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες μετατάξεις.

«Να υπάρξει μεταβατικότητα χρόνου και να γίνουν οι μετατάξεις σε δύο στάδια», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι πρέπει «να αναζητηθεί εκείνο το οποίο, πολύ προσδιοριστικά αναφέρεται ως ωρίμανση χρονική, για την συνταξιοδότηση».

Τέλος, εκτίμησε ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι «θα υπάρξουν ως αναγκαστική λύση διεξόδου και εκτόνωσης από την πολιτικοκοινωνική ασφυξία, η οποία υπάρχει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή