ΑΔΕΔΥ: Πλήρης απορρύθμιση της δημόσιας διοίκησης

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 15:10
UPD:15:26

Για «διάλυση του κράτους» και «απορρύθμιση της δημόσιας διοίκησης» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία.

A- A A+

Για «διάλυση του κράτους» και «απορρύθμιση της δημόσιας διοίκησης» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία.

«Για πρώτη φόρα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καταργείται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τον πλέον απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο», αναφέρει το σωματείο.

Όλα αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση, συμβαίνουν τη στιγμή που η Δημόσια Διοίκηση και οι Δημόσιες Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, με αντίκτυπο στα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών του Δημοσίου και οι απολύσεις των εργαζομένων γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών» και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ή «το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της οδηγεί το κράτος σε διάλυση, τη Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, την κοινωνία σε εξαθλίωση και τους εργαζόμενους σε απόγνωση.

Δηλώνει τέλος αποφασισμένη να αγωνιστεί και να ανατρέψει «τις βάρβαρες αυτές πολιτικές επιλογές, προφυλάσσοντας τα κοινωνικά αγαθά και την κοινωνική συνοχή».

Υπενθυμίζεται ότι οι τρόποι αντίδρασης στις εξαγγελίες για την εργασιακή εφεδρεία μελετούνται σε σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις ομοσπονδίες μέλη της και σωματεία στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς και τους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος τόνισε ότι κυβέρνηση και τρόικα «με μέτρα άνισα, άδικα και βεβαίως αναποτελεσματικά, σπρώχνουν την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση», προσθέτοντας ότι «τα μέτρα αυτά αφαιρούν από τους εργαζόμενους το δικαίωμα στην εργασία».

Γ. Παναγόπουλος: Μόνος δρόμος η συνέχιση των αγώνων μας

Γ. Παναγόπουλος: Μόνος δρόμος η συνέχιση των αγώνων μας

«Λένε κάποιοι: "μα υπάρχουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα γιατί να μην γίνουν με τις εφεδρείες απολύσεις και στο δημόσιο; Τους απαντάμε: Αν το κράτος κάνει απολύσεις κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες να κάνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο, παρά να συνεχίσουν τους αγώνες τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή