ΓΣΕΕ: Μέτρο αυθαίρετο και αντικοινωνικό η εργασιακή εφεδρεία

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 16:16

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.

A- A A+

Σε μαζική συμμετοχή στις 24ωρες απεργίες της 5ης και της 19ης Οκτωβρίου καλεί τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της «στις πολιτικές της εργασιακής εφεδρείας, των περικοπών, της ύφεσης και της ανεργίας που προωθούν η κυβέρνηση και η τρόικα».

Οι χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εφεδρεία βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας με τη συμμετοχή ομοσπονδιών ΔΕΚΟ, Οργανισμών και φορέων, στους οποίους προωθείται το νέο καθεστώς.

Γ. Παναγόπουλος: Μόνος δρόμος η συνέχιση των αγώνων μας

Γ. Παναγόπουλος: Μόνος δρόμος η συνέχιση των αγώνων μας

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε ότι το θέμα των εφεδρειών-απολύσεων θα αντιμετωπιστεί με όλα τα μέσα και τρόπους δηλαδή συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα απορρίπτουν την εργασιακή εφεδρεία «ως μέτρο αυθαίρετο και αντικοινωνικό, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμφανίσει ως δήθεν φάρμακο για την κρίση και το χρέος».

«Δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, να υποβαθμιστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες, να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός να διευρυνθεί η ύφεση, η φτώχεια και η εξαθλίωση των πολιτών για να ικανοποιηθούν οι παράλογες και εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών», διαμηνύει η Συνομοσπονδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή