Ακόμη λιγότερες προσλήψεις το 2012 προαναγγέλλει ο Δ. Ρέππας

Η εργασιακή εφεδρεία δεν επηρεάζει τη λήψη εφάπαξ για όσους το δικαιούνται
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 21:05
UPD:21:33

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων με κάθε σχέση εργασίας στο κράτος, στενό και ευρύτερο, τα δύο τελευταία χρόνια φθάνει περίπου τις 200.000.

A- A A+

Ακόμη αυστηρότερος ενδέχεται να γίνει το 2012 ο κανόνας 1 προς 10 που ισχύει και τηρείται φέτος για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, όπως ανέφερε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι αντί να ισχύσει η αναλογία 1 προς 5 που αρχικώς προβλεπόταν, ενδέχεται να υπάρξει πολύ μικρότερος αριθμός προσλήψεων. Το ίδιο είναι πιθανό να ισχύσει και για τις προσλήψεις συμβασιούχων, όπου η δέσμευση για μείωση κατά ένα ακόμη 10% σε σχέση με φέτος μέσα στο 2012, μπορεί σύμφωνα με τον υπουργό, να μετατραπεί τελικά σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσλήψεων για το απολύτως αναγκαίο προσωπικό ή και μηδενισμό προσλήψεων.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων με κάθε σχέση εργασίας στο κράτος, στενό και ευρύτερο, τα δύο τελευταία χρόνια φθάνει περίπου τις 200.000.

Την ίδια στιγμή προωθείται η μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων και η κατάργηση των οργανικών θέσεων που δεν κατέχονται σήμερα. «Με την πολιτική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσα στο 2011, έχουμε πετύχει εξοικονόμηση ύψους 600 εκ. ευρώ για το τακτικό προσωπικό και 300 εκατ. ευρώ για τους συμβασιούχους», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας τόνισε πως «προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού, με σημείο αναφοράς το νέο μισθολόγιο» και άρα, όπως είπε, το ποσό είναι υψηλότερο. Διευκρίνισε επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η παραμονή τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν προσμετράται στον υπολογισμό της σύνταξης και άρα δεν την επηρεάζει αρνητικά, όπως επίσης, δεν επηρεάζει τη λήψη του εφάπαξ για όσους το δικαιούνται.

Πρόσθεσε δε ότι «κατά τα άλλα, η πολιτική για την εργασιακή εφεδρεία, είναι μια πολιτική η οποία οδηγεί σε εξορθολογισμό του Δημοσίου με κανόνες ασφάλειας για τη μεγάλη ομάδα των πολιτών που θα ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή