Κατατίθεται σήμερα το ν/σχ για εφεδρεία - ενιαίο μισθολόγιο

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 08:24
UPD:15:32

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, τα οποία έχουν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις.

A- A A+

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, τα οποία έχουν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας θα ενταχθούν έως το τέλος του 2011 30.000 εργαζόμενοι. To μέτρο αφορά υπαλλήλους που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, όσους υπηρετούν σε φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, καθώς και δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε οργανικές θέσεις οι οποίες θα καταργηθούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη ρύθμιση, η οποία εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το υπουργικό συμβούλιο, το νέο μισθολόγιο επιφέρει μείωση των τελικών αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, συνολικά κατά 2,8 δισ. ευρώ, καθώς καταργούνται 100 από τα 104 υφιστάμενα επιδόματα.

Οι νέοι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών στο υπουργικό, θα κυμαίνονται από 780 έως 2.200 ευρώ, έναντι 711 - 1.666 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Η σημαντική διαφορά είναι ότι, σήμερα, πέραν των βασικών μισθών, υπάρχουν και τα επιδόματα που προσαυξάνουν τις τελικές αποδοχές των υπαλλήλων, ενώ, με το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από το Νοέμβριο, παύουν να υφίστανται και, πλέον, οι τελικές αποδοχές θα είναι κοντά στο βασικό μισθό.

ΛΑΟΣ: Πρώτη στην κατεδάφιση η κυβέρνηση

Πάντα πρώτη στην κατεδάφιση και παντελώς απούσα στην ανέγερση, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

«Αν δεν αυξήσουμε το ΑΕΠ, κάθε έξι μήνες θα ψαλιδίζουμε θέσεις εργασίας, θα κόβουμε μισθούς, συντάξεις και οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό βοήθημα», πρόσθεσε ο κ. Αϊβαλιώτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή