Formula 1: Ο Μπαρικέλο θέλει να μείνει

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 23:42
UPD:15/10/2011 00:40

A- A A+

Ο Βραζιλιάνος πιλότος που έχει ήδη συμπληρώσει 19 συνεχή χρόνια στο άθλημα δεν θέλει να αποσυρθεί και γι' αυτό το λόγο πιέζει τη Williams για ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο.

Η Βρετανική ομάδα, όμως, δεν έχει αποφασίσει αν θα τον κρατήσει στο δυναμικό της και το 2012 μαζί με τον Πάστορ Μαλντονάτο. Αλλωστε, το συμβόλαιο του 39χρονου οδηγού λήγει στο τέλος αυτής της χρονιάς. Η απόδοσή του, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς πέρυσι τερμάτισε μόλις δέκατος συγκεντρώνοντας 47 βαθμούς ενώ φέτος έχει κινηθεί σε αρκετά... ρηχά νερά.

Ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει. «Θέλω να είμαι εδώ και την επόμενη χρονιά, θα κάνω οτιδήποτε χρειαστεί και οπουδήποτε», δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Βραζιλιάνος άφησε να εννοηθεί ότι συζητά με ομάδες αλλά το μόνο που αναζητεί είναι ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, φωτογραφίζοντας έτσι τις Williams και Renault.

«Η Williams με ενημέρωσε ότι θα μου δώσει μία απάντηση πριν τον αγώνα στην πίστα του Ιντερλάγος (σ.σ. τελευταίο GP της χρονιάς) και ελπίζω να είναι θετική», δήλωσε ο 39χρονος Βραζιλιάνος που είναι ο πρώτος πιλότος που έχει ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές σε GP.

Στην περίπτωση που η απάντηση της Williams είναι αρνητική, ο Μπαρικέλο, όπως σημείωσε, έχει στο μυαλό του δύο - τρεις εναλλακτικές. «Νομίζω ότι υπάρχουν δύο με τρεις προοπτικές που είναι αρκετά καλές», τόνισε, σημειώνοντας: «Δεν θα βρίσκομαι στη Formula 1 χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να λέω ότι συμπλήρωσα 20 χρόνια, χωρίς ένα μονοθέσιο που δεν θα είναι ανταγωνιστικό. Και οι ομάδες που ήδη συζητώ έχουν τις προϋποθέσεις για ένα καλό μονοθέσιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις