Formula 1: Τα ελαστικά δυσκολεύουν τους οδηγούς

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 23:55
UPD:15/10/2011 00:29

A- A A+

Η μαλακή και πολύ μαλακή γόμα που επέλεξε η Pirelli για το συγκεκριμένο GP σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και την επιφάνεια της πίστας, δεν αναμένεται να βοηθήσουν την προσπάθεια των οδηγών. Το αντίθετο μάλιστα.

Οι περισσότεροι πιλότοι έχουν αρχίσει από την πρώτη ημέρας κιόλας των ελεύθερων δοκιμών να εκφράζουν την αγωνία τους για τα ελαστικά. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι και πέντε pitstop αλλά αυτά είναι και όλα τα ελαστικά που έχουμε, ίσως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα ενδιάμεσα για τον τερματισμό» δήλωσε ο φετινός και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ, τονίζοντας ότι θα είναι δύσκολη η κατάσταση.

«Σίγουρα θα σταματήσουμε περισσότερο από δύο φορές. Ισως μερικοί οδηγοί να χρειαστεί να σταματήσουν και πέντε φορές, και τότε αν κάτι πάει στραβά, θα ξεμείνουν από ελαστικά», δήλωσε ο Τζένσον Μπάτον.

«Θα δούμε υψηλά επίπεδα φθοράς στα ελαστικά», σημείωσε ο Φελίπε Μάσα, συνεχίζοντας «θα είναι ένας σκληρό αγώνας με τη μαλακή και πολύ μαλακή γόμα, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλους».

Από την πλευρά της Pirelli, θεωρεί την επιλογή των συγκεκριμένων τύπων ελαστικού άκρως επιθετική και τον αγώνα μία πρόκληση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις