Formula 1: Χάμιλτον από την πρώτη θέση

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 12:34

A- A A+

Ο Βρετανός, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής είχε 27 GP, από πέρυσι στον Καναδά, να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτή είναι η πρώτη φετινή ποζίσιον και για τους δύο και η 19η για τον 26χρονο πιλότο.

Η McLaren-Mercedes και ο Χάμιλτον έδειχαν από τις ελεύθερες δοκιμές ότι είχαν έρθει στη Νότια Κορέα για να κερδίσουν το GP. Ετσι, ο Βρετανός ήταν ταχύτερος και την Παρασκευή και σήμερα. Η ταχύτητα της McLaren-Mercedes φαίνεται και από την τρίτη θέση του Τζένσον Μπάτον, ο οποίος τα ξημερώματα ήταν ταχύτερος στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Μεταξύ των δύο McLaren-Mercedes θα εκκινήσει τον αγώνα ο Σεμπάστιαν Φέτελ με χρόνο 1:36.042 και μόλις 0,222 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον. Η στρατηγική της Red Bull σε αυτές τις κατακακτήριες ήταν κάπως ασυνήθιστη καθώς στην πρώτη περίοδο τα μονοθέσια της φορούσαν την πολύ μαλακή γόμα, αφήνοντας τη μαλακή για τον αγώνα.

Από την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Μαρκ Γουέμπερ με τη δεύτερη Red Bull εμπρός από τις δύο Ferrari των Φελίπε Μάσα και Φερνάντο Αλόνσο, αντίστοιχα. Ο Βραζιλιάνος με την πολύ μαλακή γόμα στο τέλος ήταν ταχύτερος του Ισπανού για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Ο Νίκο Ρόζμπεργκ θα λάβει εκκίνηση από την έβδομη θέση. Ο νεαρός Γερμανός πιλότος αποφάσισε να κάνει μόνο έναν γύρο στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών με σκοπό να διατηρήσει τα ελαστικά του σε καλή κατάσταση. Ο έτερος οδηγός της Mercedes, Μίκαελ Σουμάχερ θα είναι δωδέκατος, μη καταφέροντας να προκριθεί στην τρίτη και τελευταία περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, λόγω προβλήματος στην πρόσφυση των ελαστικών του.

Πίσω από τον Ρόζμπεργκ στη σειρά εκκίνησης θα βρίσκεται ο Βιτάλι Πετρόφ με τη Renault ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν οι δύο Force India των Πολ ντι Ρέστα και Αντριαν Σούτιλ. Ο πρώτος κέρδισε την τελευταία στιγμή στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών τον Χάιμε Αλγκουερσουάρι με την Toro Rosso. Ο Ισπανός μέχρι εκείνη τη σιγμή έδειχνε ότι θα έπαιρνε το εισιτήριο για την τρίτη και τελευταία περίοδο, αλλά τελικά έμεινε στην ενδέκατη θέση.

Με την κατάταξη των μονοθεσίων της στην πρώτη δεκάδα, η ομάδα της Force India αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων για λόγους συντήρησης των ελστικών της.

Η δεύτερη Toro Rosso του Σεμπαστιέν Μπουεμί θα ξεκινήσει από την 13η θέση μπροστά από τους Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber-Ferrari) και Μπρούνο Σένα (Renault). Ακολουθεί ο Πάστορ Μαλντονάτο με την πρώτη Williams-Cosworth, ο οποίος «έβγαλε» τον teammate του Ρούμπενς Μπαρικέλο εκτός από την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών (18ος). Ο Σέρτζιο Πέρεζ σημείωσε τον 17ο χρόνο ενώ οι δύο Lotus Renault των Κοβαλάινεν και Τρούλι των 19ο και 20ο, αντίστοιχα. Οι ομάδες των Virgin-Cosworth και HRT-Cosworth κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να μη λαμβάνει χρόνο λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ο καιρός ήταν αρκετά καλός στη Νότια Κορέα, βοηθώντας τις ομάδες στην επίτευξη γρήγορων χρόνων. Το σίγουρο είναι ότι με την πολ ποζίσιον που σημείωσε η McLaren-Mercedes χαλάει τα σχέδια της Red Bull να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που κατέχει η Ferrari από το 1952, πρώτη θέση δηλαδήσε εκκίνηση αγώνα σε όλα τα GP του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις