Formula 1: Απογοήτευση για τον Αλόνσο

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 19:08

A- A A+

Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχθηκε ότι το Ιταλικό μονοθέσιο αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στη στεγνή πίστα όσο και στη βρεγμένη πίστα.

«Φυσικά, δεν είμαι υπερβολικά ευχαριστημένος. Σε στεγνή πίστα υποφέραμε περισότερο από χθες και όλοι είδαμε ότι ι McLaren και Red Bull ήταν ταχύτερες στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών όπως και στις κατατακτήριες. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη ότι ήταν ταχύτερες από εμάς, και ως εκ τούτου εμείς παλεύαμε για την πέμπτη και έκτη θέση, για να τερματίσω εγώ έκτος», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος.

Εντούτοις, ο Αλόνσο εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγώνας της Κυριακής ίσως να εξελιχθεί όπως και στην Ιπαωνία, όπου ο Ισπανός πιλότος προβληματίστηκε το Σάββατο, αλλά την επόμενη ημέρα διεκδικούσε την πρώτη θέση. «Ισως αύριο θα μπορούσαμε να επαναλάβουμε την καλή απόδοση που είχαμε την Κυριακή στη Σουζούκα, όπου το Σάββατο παλεύαμε και την Κυριακή βελτιωθήκαμε».

Ο Αλόνσο δεν δείχνει έτοιμος να παρατήσει τον αγώνα, ακόμη κι αν ο φετινός τίτλος έχει ηδη κριθεί. Στόχος του είναι ένα καλό αποτέλεσμα και γιατί όχι η νίκη. «Δυστυχώς θα ξεκινήσω από το ακάθαρτο σημείο της πίστας και αυτό είναι σημαντικό μειονέκτημα για αυτή την πίστα. Γι’ αυτό ελπίζω να μην χάσω τη θέση μου από τον Ρόζμπεργκ. Θα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στο τι γίνεται μπροστά από εμάς ώστε να αξιοποιήσουμε τη στρατηγική μας», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari.

Η «χλιαρή» αντίδραση του Χάμιλτον

Η... μουδιασμένη αντίδραση του Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη πολ ποζίσιον που κατέκτησε φέτος, σπάζοντας το σερί της Red Bull, προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το άθλημα.

Ενω όλοι περίμεναν ότι ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θα πανηγύριζε έξαλλα το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών στη Νότια Κορέα, εκείνος ήταν αρκετά ήρεμος και δεν έδειξε κάποιον ενθουσιασμό.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για αυτό στη συνέντευξη Τύπου μετά τις κατατακτήριες, ο Βρετανός πιλότος της McLaren-Mercedes δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν είναι κάποιο τεράστιο επίτευγμα και ότι οι αυριανές εξελίξεις είναι αυτές που μετράνε πραγματικά.

Την... χλιαρή αντίδραση του Χάμιλτον έσπευσε στη συνέχεια να δικαιολογήσει το «αφεντικό» της McLaren-Mercedes Μάρτιν Γουΐτμαρς, λέγοντας πως δεν είναι υποχρεωτικό να ζητοκραυγάζει. «Ολοι έχουμε διαφορετικό στυλ και διαφορετικές απόψεις. Ολοι χαρήκαμε τη στιγμή, αλλά συγχρόνως είμαστε συγκεντρωμένοι στο γεγονός ότι έχουμε έναν αγώνα, τον οποίο πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε αύριο. Αυτό αναμένουμε και σε αυτό στοχεύουμε», δήλωσε ο Μάρτιν Γουΐτμαρς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις