Formula 1: Τιμωρήθηκε ο Πετρόφ

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 16:31

A- A A+

Μετά από έρευνα, αποφασίστηκε να επιβληθεί στο Ρώσο πιλότο της Lotus-Renault ποινή πέντε αγωνιστικών στον επόμενο αγώνα και επίπληξη. Αυτό σημαίνει ότι ο Πετρόφ στην Ινδία (στις 28-30 Οκτωβρίου) θα κληθεί θα ξεκινήσει πέντε θέσεις πίσω από εκείνη που θα λάβει στις κατατακτήριες.

Οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι ο Ρώσος οδηγός ήταν ο υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον Μίκαελ Σουμάχερ που είχε ως αποτέλεσμα την επί τότπου εγκατάλειψη του Γερμανού πιλότου. Ο ίδιος εγκατέλειψε στα πιτς, μετά από έλεγχο στο μονοθέσιο του.

Ολα συνέβησαν στον 17ο γύρο του αγώνα, ύστερα από τον πρώτο γύρο των pitstop, όταν ο Πετρόφ στη μονομαχία του με τον Φερνάντο Αλόνσο πάνω στη μεγάλη ευθεία πριν την στροφή 3, μπήκε με πολλά χιλιόμετρα πάνω στη στροφή, χωρίς φρένα, πέφτοντας πάνω στο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes δεν είδε καν τον Πετρόφ και δεν είχε αντιληφθεί τί είχε συμβεί. «Δεν είχα δει τον Βιτάλι να έρχεται. Ξαφνικά άρχισα να πηγαίνω προς μία κατεύθυνση που δεν σκόπευα και στη συνέχεια είδα την πίσω πτερυγά μου να διαλύεται. Ηταν πολύ άτυχη στιγμή, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε σκληρές μάχες, αυτός είναι ο αγώνας», δήλωσε ο Μίκαελ Σουμάχερ που ήλπιζε στη Νότια Κορέα σε ένα καλό αποτέλεσμα. «Ενα ακόμη άσχημο τέλος σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να είναιπολύ ενθαρρυντικός. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα καθώς το μονοθέσιο πήγαινε πολύ καλά και είχα κερδίσει μερικές θέσεις. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε τί θα μπορούσε να συμβεί. Νομίζω ότι σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάποιους βαθμούς», ήταν τα λόγια του πρώην Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Από την πλευρά του Βιτάλι Πετρόφ ζήτησε συγνώμη από τον Μίκαελ Σουμάχερ αναγνωρίζοντας ότι το λάθος ήταν καθαρά δικό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον αγώνα της Νότιας Κορέας και έπειτα οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να προσθέτουν τις επιπλήξεις στις άλλες ποινές, όπου είναι απαραίτητο. Αυτό σημαίνει ότι οι πιλότοι που ολισθαίνουν σε... συχνά ατοπήματα θα κινδυνεύουν με μεγαλύτερες ποινές.

Πρόστιμο στην HRT

Πλην της τιμωρίας του Βιτάλι Πετρόφ οι αγωνοδίκες στη Νότια Κορέα αποφάσισαν να τιμωρήσουν και την ομάδα HRT.

Η Hispania Racing στη δεύτερη της πλέον χρονιά στον κόσμο της Formula 1, δέχθηκε χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επειδή έβγαλε επικίνδυνα τον Ντάνιελ Ρικιάρντο από τα πιτς τη στιγμή που περνούσε άλλο μονοθέσιο.

Αυτό σύμφωνα με τους αγωνοδίκες έθετε σε κίνδυνο τη ροή του αγώνα για αυτό το λόγο την τιμώρησαν.

Ο Αυστραλός πιλότος της HRT τερμάτισε 17ος, μία θέση πίσω από τον Τίμο Γκλοκ της Virgin ενώ ο Λιούτσι 21ος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις