Ολυμπιακός: Το τελευταίο του χαρτί με Ντόρτμουντ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 06:10

A- A A+

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές μετρούν μόνο ήττες από τη Μαρσέιγ και την Αρσεναλ για τον 6ο Όμιλο της διοργάνωσης και γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμα και για την τρίτη θέση του γκρουπ, που οδηγεί στο Europa League, η ισοπαλία δεν τους είναι αρκετή.

Πάντως, η συγκεκριμένη αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο προπονητής των Πειραιωτών.

«Η Ντόρτμουντ είναι μια πολύ καλή ομάδα, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά και θα είναι δύσκολο το έργο μας, Μου αρέσει το πνεύμα του πρωταθλητή που έχει. Παίζει και με τους έντεκα παίκτες σε άμυνα και επίθεση. Ρισκάρει και παίζει πολύ ψηλά. Θα είναι ένα παιχνίδι με δυνατό ρυθμό, θα πιέσει ψηλά και ελπίζω το ίδιο να κάνουμε και εμείς. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ειδικά στην επίθεση», σχολίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ολυμπιακός για να τα καταφέρει θα πρέπει να βρει λύσεις και στα προβλήματα τραυματισμών, που τον ταλαιπωρούν. Απόντες θα είναι σημαντικές μονάδες του συλλόγου, όπως ο Τοροσίδης, ο Φέισα και ο Φουστέρ. Στα θετικά κρίνεται η επιστροφή του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος προπονήθηκε και την Τρίτη και έτσι ο Βαλβέρδε τον συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή της ομάδας.

Αυτή αποτελείται από τους Κοστάντσο, Μέγιερι, Μοντέστο, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Μανιάτης, Ποτουρίδης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Βαλεριάνος, Τζεμπούρ, Πάντελιτς και Μιραλάς.

Όσο για το τι περιμένει από τη Ντόρτμουντ, ο Βαλβέρδε τόνισε: «Αυτό που ξεχωρίζω είναι το πνεύμα των παικτών και η λογική που μπαίνουν από το πρώτο λεπτό. Πιστεύουμε ότι στα ματς με Αρσεναλ και Μαρσέιγ η Ντόρτμουντ στάθηκε άτυχη, έπρεπε να πάρει κάτι παραπάνω σε αυτά τα ματς από τον ένα βαθμό. Εμείς, γνωρίζοντας ότι το ματς θα είναι δύσκολο και πολύ ανοιχτό, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Απών για τους πρωταθλητές Γερμανίας λόγω τραυματισμού θα είναι το μεγάλο επιθετικό τους όπλο, ο Παραγουανός φορ Λούκας Μπάριος.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί κανονικά, παρά την προγραμματισμένη απεργία στη δημόσια τηλεόραση, καθώς παραχωρήθηκε σχετική άδεια από την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις