Formula 1: Αναταράξεις στη FOTA

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 13:08
UPD:13:09

A- A A+

H επόμενη συνάντηση της FOTA αναμένεται να γίνει στο Αμπου Ντάμπι, ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι πολλές ομάδες έχουν «σπάσει» τη συμφωνία κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ, μέλος της επιτροπής που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, θεωρεί πως αν οι ομάδες δε έρθουν σε μία συμφωνία, αυτό ίσως να σημάνει και το τέλος της FOTA.

«Νομίζω ότι η FOTA βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, όπου χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις για μερικά μείζονος σημασίας θέματα ώστε να προχωρήσουμε μπροστά ή να σταματήσουμε, είναι τόσο απλό», δήλωσε στο Reuters, το «αφεντικό» της Red Bull.

«Τα κύρια ζητήματα είναι προφανώς η συμφωνία Ομονοίας (σ.σ. Concorde Agreement) και η εξέλιξη που έχει το θέμα αυτό, αλλά πάνω από όλα, η Συμφωνία Περιορισμού δαπανών. Αν δε μπορέσουμε στη FOTA να συμφωνήσουμε πάνω σε αυτό, τότε ποιός είναι ο σκοπός της FOTA; Αυτά είναι τα θεμελιώδη θέματα που πρέπει να λυθούν», δήλωσε κατηγορηματικά ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Μεταξύ των μελών της Ενωσης, όμως υπάρχουν και οι θετικές απόψεις όπως του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren-Mercedes, Μάρτιν Γουίτμαρς, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το αν πστεύει πως η FOTA θα καταρρεύσει, απάντησε αρνητικά.

«Θεωρώ ότι η FOTA είναι μία ένωση με ιδιωτικές συναντήσεις, και δε νομίζω συχνά, ελπίζω ποτέ, πως θα γίνει γνωστό τι λέγεται κατά την διάρκεια αυτών των συζητήσεων. Αυτό θα ήταν λάθος. Δεν είμαστε μία μηχανή δημοσίων σχέσεων, είμαστε εκεί για να κάνουμε κάποια πρόοδο. Η FOTA θα πρέπει να είναι περήφανη για το τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Μάρτιν Γουίτμαρς, ο οποίος όμως, θεωρεί ότι πρέπει ακόμη να γίνει αρκετή προσπάθεια ώστε η Ενωση να διαδραματίσει σημαντικό και βασικό ρόλο στο άθλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις